Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

Ja hvala Marijav saj lani sem tako pustila, da se je vse posušilo pol sem jih pa pobrala in je bilo ok. Sem jih pa letos bistveno več nasadila ker jih imamo ful radi kot prigrizek za v šalčko pa na pult pa je bolj zdravo kot pa arašidi ali pa ostala taka nepotrebna slana navlaka._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Sedaj sem tudi jaz dobila odgovor,kdaj je golica zrela.Ali je meso golice tudi tako dobro kakor od bučk?
lera

mi jih uporabimo samo za peške_________________lp

Lera
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Kolikor vem se golica uporablja samo za peške.
Tudi jaz buče (golica, hokaido in ostale zimske...) pobiram po tem principu kot je napisala MarijaV. Ko je pecelj že povečini "suh", gredo v shrambo.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
Ampak očitno brez tega ne bo šlo več.

lera, tega me je resnično strah. Saj dokler je v trgovinah še vsega dosti in v naših žepih za vsaj kakšen priboljšek, potem se v resnici ni za pritoževati. Toda, če se bo vremenski trend nadaljeval v smeri, ki jo kaže, bo namakanje postalo neobhodno. Posledično pa bodo na obzurju spremembe, tudi v potrošništvu in bojim se, da še na slabše. Mislim, da se ne zavedamo do česa lahko dolgotrajnejše suše privedejo.

Malce sem pokukal na tvoj album (leto 2013) in moram reči, da ste zelo pridni. Resnično lepo imate, no razen toče.
Bi imel še vprašanje, a da ne smetim pošljem ZS.

lp.
lera

Ja res bo tole verjetno pripeljalo samo na slabše._________________lp

Lera
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

TwityPity je napisal/a:
Kolikor vem se golica uporablja samo za peške.

Kako to misliš? Na Štajerskem se sveže bučnice, i jih poberemo iz ploda operejo (ali še to ne), posolijo in popečejo v pečici, velja za tiste z lupino in one brez.
Mlade buče golice se pa lahko uporabljajo enakovredno kot ostale, za hrano ljudem. Vsakršne pa pri nas uporabljajo tudi za hrano prašičem. Po moje tudi precej zrele ohranijo meso, ki je povsem užitno.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ko je buča zrela tako, da ima trdo rumeno lupino jo uporabimo le še za hrano živali (je meso bolj vlaknato, seveda je še vedno užitno), tiste tazelene nedozorele pa so uporabne za vse kar pač iz buč lahko delaš._________________Živeti na podeželju je najlepše!
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

metuljc, pa spet nekaj novega vem. Jaz imam par sadik vsako leto samo zaradi semen, torej jih pustim dokler se ne posuši pecelj.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bučke so spet začele delat . Vsaj ena korist je od te suše: nobene plesni na listih letos - ne pri bučkah, ne pri kumarah Very Happy .
Odgovori