Buče - Cucurbita
-
- Prispevkov: 258
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
Ja hvala Marijav saj lani sem tako pustila, da se je vse posušilo pol sem jih pa pobrala in je bilo ok. Sem jih pa letos bistveno več nasadila ker jih imamo ful radi kot prigrizek za v šalčko pa na pult pa je bolj zdravo kot pa arašidi ali pa ostala taka nepotrebna slana navlaka._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
-
- Prispevkov: 258
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
mi jih uporabimo samo za peške_________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
Citiram: |
Ampak očitno brez tega ne bo šlo več. |
lera, tega me je resnično strah. Saj dokler je v trgovinah še vsega dosti in v naših žepih za vsaj kakšen priboljšek, potem se v resnici ni za pritoževati. Toda, če se bo vremenski trend nadaljeval v smeri, ki jo kaže, bo namakanje postalo neobhodno. Posledično pa bodo na obzurju spremembe, tudi v potrošništvu in bojim se, da še na slabše. Mislim, da se ne zavedamo do česa lahko dolgotrajnejše suše privedejo.
Malce sem pokukal na tvoj album (leto 2013) in moram reči, da ste zelo pridni. Resnično lepo imate, no razen toče.
Bi imel še vprašanje, a da ne smetim pošljem ZS.
lp.
-
- Prispevkov: 258
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
Ja res bo tole verjetno pripeljalo samo na slabše._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
TwityPity je napisal/a: |
Kolikor vem se golica uporablja samo za peške. |
Kako to misliš? Na Štajerskem se sveže bučnice, i jih poberemo iz ploda operejo (ali še to ne), posolijo in popečejo v pečici, velja za tiste z lupino in one brez.
Mlade buče golice se pa lahko uporabljajo enakovredno kot ostale, za hrano ljudem. Vsakršne pa pri nas uporabljajo tudi za hrano prašičem. Po moje tudi precej zrele ohranijo meso, ki je povsem užitno.
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am