Češnca

češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Fotografija ribeza, spredaj je sod za gospodinjske odpadke in odpadke iz grede, ki jih pozneje kompostiram. Na tleh je zastirka iz lanskega komposta.

Dvakrat rodne maline. Na tleh je ravno tako kompost.

To pa naredi česen med jagodami. Za hrano sem jim dala nekaj pesti sadjarskega gnojila v granulatu. Zadaj je robida.

Kompost od velikonočnega ponedeljka se je zmanjšal na 40% začetne višine. Temperatura je dosegla med 55 in 60°C, kar je dovolj, da se je uničil plevel in škodljive bakterije. Vmes je kup dobil dodatek in sicer ostanke 16! kokoši. Ti odpadki privlačijo živali, ki začnejo kopati po kupu, zato je kompostni kup potrebno pokriti z deskami ali veliko količino lesnega drobirja, tudi zato, ker so zelo bogati z dušikom in je potrebno dodati suh material, bogat z ogljikom, da izravnamo razmerje v kupu.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Urejeno in učinkovito! poklon
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Lepo urejeno in uporabno. Pridna._________________CARPE DIEM
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

Lepo imaš. Všeč so mi tvoje rešitve.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Krasno! Še posebej visoka greda in jagode s česnom! Pa tudi drugo ti lepo uspeva!
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Prav lepo je za videt. Dela ne zmanjka, bi rekla. Čestitam za tak lep grunt.
češnca

Polži so napadli tudi mojo gredo in to v velikem številu kot utrjena in nepopustljiva vojska! Smile Najbolj so se lotili sadik brokolija, mlade kolerabice in pak choya, pa tudi mlade buče jim gredo v slast. Sklenila sem uporabiti rešitev, ki sem jo videla na youtubu in sicer napeljati okrog desk žico pod napetostjo. Na podstrešju sem našla celo bakreno (jupi!) in jo pričvrstila s sponkami s tapetniškega spenjača.

Takole je videti od blizu. Elektriko je speljal brat iz hiše skozi okno, kjer ima svojo pisarno/pajzl z računalniki. Takole je videti vezava z dodanim uporom, napetost je 8 Voltov.

Žal nimam nobene slike polža demonstratorja, lahko pa povem, da je prišel čez prvo žico (bakreni trakovi so nateg!) druge pa se je samo dotaknil in ga je močno streslo, kar je ponovil večkrat zapored. Nazadnje je križaril tik ob spodnji žici, vendar ko je videl, da nima konca je obupal. Naslednje jutro je bil spodnji rob ob žici popolnoma slinast na treh stranicah. Kot je videti, zadeva deluje, možno pa je, da sem naredila prevelik razmak med žicama - trenuten razmak je okrog 10-12 mm. Manjši polži bi se lahko prebili čez. Poročala bom, kako se obnese.
Nazadnje urejal/a češnca 05 Jun 2019 13:42; skupaj popravljeno 1 krat
češnca

Našim vrtnicam se je zmešalo in mislijo, da je maj! Rolling Eyes

češnca

Vé se, kdo je glavni gangster na vasi!

Laughing

muca-na-strehi
muca-kon-na
češnca

Na Zoomu smo se šalili, da bi lahko odprla nov biznis in sicer Rent-A-Maček. Cool Za 14 dni posvojite Mikca (to je ta zverinca na sliki) in vsi vaši problemi z voluharji in ostalo golaznijo bi bili preteklost. Gartlčani imate otvoritveni popust.

P.S. Po livadah ga poganjajo briketi in navadno mleko, vsakodnevno pa zahteva tudi veliko dozo božanja in čohanja. Razz
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”