Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

muha je napisal/a:
Kaj pa korenine? ...

Ja, zna biti... - če se sadi sadiko, ki je (pre)dolgo "živela" v loncu, se zna zgoditi, da zverižene korenine s časom zadušijo "samo sebe". Predlagam takojšen odkop, pregled, ustrezen rez korenin in ustrezno "zdravljenje".
mravlja

crtj je napisal/a:
... Tako da, kaj naj rečem Smile

Nič. Poizkusi potrpeti sam s sabo. Laughing
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

California je napisal/a:
Danes opazil poškodbo na malem plodiču. Videti je kot bi nekaj odgriznilo zametek ploda. Ima kdo podobno izkušnjo in pozna osumljenca?
[url][/url]

Meni to deluje, kot da so (pre)slabo oplojeni plodiči sami odpadli.
Pri mojih dveh je to nekako normalen pojav, ki ga opažam že par let.
California

Odgovor Napisal/-a California »

elstar je napisal/a:
California je napisal/a:
Danes opazil poškodbo na malem plodiču. Videti je kot bi nekaj odgriznilo zametek ploda. Ima kdo podobno izkušnjo in pozna osumljenca?
[url][/url]

Meni to deluje, kot da so (pre)slabo oplojeni plodiči sami odpadli.
Pri mojih dveh je to nekako normalen pojav, ki ga opažam že par let.

Drži, sem jih nekaj zavil v kopreno pa so vseeno odpadli. Sem pa opazil metalik zelene hrošče v cvetovih, za katere pa nisem prepričan da ne glodajo plodičev ..._________________Lep pozdrav
Vlado
mravlja

Misliš tole: https://sl.wikipedia.org/wiki/Zlata_minica ? Ti nebodijihtreba glodajo cvetove.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

O ja, ti zelo ljubijo cvetove.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Kakorkoli že, vsako kopanje okoli korenin asimine zna bolj škoditi kot koristiti._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
mravlja

Pri zdravi rastlini res. Če pa odmira, pa kake izbire ni. Seveda so asimine poglavje zase.
V kolikor res pride do "zavozlanega" koreninskega sistema, je hitro reševanje prava pot - težje je z gotovostjo ugotoviti, da je to-to. Sam sem enkrat že zamudil.
California

Odgovor Napisal/-a California »

mravlja je napisal/a:
Misliš tole: https://sl.wikipedia.org/wiki/Zlata_minica ? Ti nebodijihtreba glodajo cvetove.

Točno te junake mislim. Zanimivo je da skoraj cel zleze v cvet in bi rekel da ga zanimo ista stvar kot nas - plod._________________Lep pozdrav
Vlado
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

mravlja je napisal/a:
Pri zdravi rastlini res. Če pa odmira, pa kake izbire ni. Seveda so asimine poglavje zase.
V kolikor res pride do "zavozlanega" koreninskega sistema, je hitro reševanje prava pot - težje je z gotovostjo ugotoviti, da je to-to. Sam sem enkrat že zamudil.

Tu se pogovajramo o 11 let starem 3 m visokem drevesu... Mislim, da ne bi prišlo do sem, če ne bi šlo s koreninami.
Odgovori