Kivi - Actinidia
-
mravlja je napisal/a: |
Imam (še vedno) eno Jenny - po cvetovih bolj "Johann" ![]() Namreč, že par let jo opazujem, pa ima še vedno le moške cvetove. Ker je (naj bi bila) samooplodna, režem in čakam, da požene vejo samih ženskih cvetov - brezvezno početje. Poganjkov ima dovolj, jaz pa nje počasi tudi. A cveti tako milo, in tako obilo, da se za sekiro (še) nisem odločil. Lahko jo poizkusim precepiti, za opraševanje bi bilo dobro poskrbljeno. |
Tudi jaz gledam Jenny že par let in na njej same moške cvetove? A nima ta sorta moško-ženske cvetove? Oziroma po koliko letih se le ti pojavijo?
Lp, Vlado_________________Lep pozdrav
Vlado
-
- orhy
Tinko najlepša hvala za tale super prikaz cepljenja kivija.
Ja, tebi pa res vse rata, no.

tinko je napisal/a: |
Ta teden sem cepil kivi. Predvsem Soreli na Tomuri. Ker mi je veter zlomil eno vejo, sem vcepil Soreli tudi na moški kivi arguta. Mogoče pa so toliko v sorodu, da se bodo cepiči prijeli.![]() Soreli je letos bogato rodil že med cvetenjem. |
Ja, tebi pa res vse rata, no.

-
- Kraj: Ljubljana
Ker nimam drugega opraševalca, mi ni jasno, kako se oplodi. |
Tinko, enako! Ko so se pojavile bunkice, sem celo mislil, da je to neoplojena zadeva, ki bo odpadla. Ampak bunkice še vztrajajo! V bližini pa samo ena sosedska Hajvardka, brez moškega. Tako da gre moje razmišljanje v smer da je to misija nemogoče, ali pa čudež

Pa še tretja možnost, brezmadežno spočetje ....

Plodovi so veliki od 1 cm do 3 cm. |
Plodovi so se začeli debeliti preko centimetra. Ampak cela sadika se muči že skoraj deset let, posajena je bila v neposredni bližini Haywarda ( malo več kot 1,5 m razdalje). Haywarda ni več, Soreli pa se še muči, listje ne pride na normalno velikost, pa še bolehno je