KLEPET na VMESNI torek, tokrat 18. junij (rožnik)

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Seveda, AB, sploh ker si ti dal pobudo za vmesna srečanja. Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Je bilo bolj mišljeno za čas zimskega brezdelja, pa vidim, da se je kar prijelo. Wink
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Andrej Banko je napisal/a:
Je bilo bolj mišljeno za čas zimskega brezdelja, pa vidim, da se je kar prijelo. Wink

Za kakšno popoldne tu in tam si vzamemo čas tudi v času nezimskega nebrezdelja. Exclamation Dobrodošel!
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

plamenka, zmenjeno, velja - če ne bo nihče posvojil jajčevcev, gredo komot z mano. Hvala vnaprej tudi za paradižnike, ni panike, če so majhni, edino kaj si bodo mislili polži, to je uganka...

Za menjat nimam nič, bom pa dodala v škatlo s semeni par vrečk.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Metuljc, češnca, sonceluna, dobite, kar želite._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

pika99 je napisal/a:

In ko se že junačim, bi se postavila v vrsto še za kakšen jajčevec, zaenkrat je videti, da za njih nimam dovolj znanja, nikoli mi ne uspejo kaj prida ... Mogoče mi na kavi poveš še kakšno finto vzgoje jajčevcev.
.

Tudi nisem prevelika strokovnjakinja zanje, sem pa opazila, da rabijo predvsem dobro pognojeno zemljo/substrat in toploto. Zato delajo bolje, če so v loncih ali če so tla prekrita s temno folijo proti plevelu. Zalivanje podobno kot pri paprikah. Pri moji sovaščanki se je zelo dobro obnesel zufov recept: nasutje komposta okrog sadik v višini 5 + centimetrov. Temna barva komposta pritegne toploto, zemlja se ob zalivanju ne zaskorji. Ravno danes sva to opravili. Nasuli sva ga okrog jajčevcev, paprik in bučk.
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Dobra ideja, muha! Idea Ali s kompostom obsujete tudi paradižnik?

Sezona je v polnem teku in moramo bolj pogosto izmenjati viške, zato so vmesna srečanja na mestu. Meni se ne ljubi ponujati sadik okrog, če bi kdo slučajno vzel.. Ljudje se morajo pri podarjenih stvareh še delati fine. Rolling Eyes Raje dam gartlčanom, ki z veseljem vzamejo. Pa še v zameno kaj dobim. Laughing
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Se javim za kak jajčevec. Meni je uspela le ena rastlina, ki pa vzraja v eni nerazviti fazi...
Pridem, samo mimogrede.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pika99 in kate, najbolje, da že zdaj povesta, katera bi imela katere jajčevce. So različnih barv in oblik, napisala sem samo imena. Eden je bel, tanek, dolg, drugi je vijoličen, tanek, dolg, pa vijoličen z majhnimi plodovi, pa črtast, podolgovat, pa en poseben s svetlozelenimi plodovi in temnozelenimi progami.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Mene zanimata vijolični z majhnimi plodovi in vijolični črtasti
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”