Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fuchsia magellanica - prezimno trdna fuksija

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Orhy, včeraj sem jo zagledala v Arboretumu in jo kupila. Zanimivo, da aprila, ko so imeli druge, te niso imeli. Zgleda, da imajo tam marsikaj, le na prodajne police ne naložijo vedno vsega.

Muha, vsekakor bom poročala. Zaščitila jih bom, kot sem vrtnice, pa za vsak slučaj v rastlinjaku prezimila kak potaknjenec. Bela raste na gredici v parku, pa tudi prodajalke so potrdile, da so te fuksije prezimne. Aprila, ko sem kupila belo in rdeče belo, sta imeli obe na označevalcih enake oznake, kot tista tvoja, tako da upam, da so res prezimne.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Plamenka najlepša hvala.
Če mi bo uspelo (?), jo bom skušala nabavit, če ne pa bi te prosila za potaknjenec, če lahko. pozdrav_________________
Uporabniški avatar
Plamenka

Lahko, seveda.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Hvala pozdrav_________________
Uporabniški avatar
Plamenka

Na cvet Johnnyjeve roza fuksije čakam že dolgo. Popki so, a do sedaj so vsi odpadli, preden so se razprli. Rolling Eyes Tole je največ, kar se je do sedaj dalo videti.

Ta iz Muhinega potaknjenca se je pa lepo razrasla.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka je napisal/a:
Na cvet Johnnyjeve roza fuksije čakam že dolgo. Popki so, a do sedaj so vsi odpadli, preden so se razprli. Rolling Eyes Tole je največ, kar se je do sedaj dalo videti.

Kaj pa, če je to njena lastnost? Ali pa je le prevroče in se bo cvetje razprlo šele, ko se bodo temperature znižale? Rast je lepa.
Uporabniški avatar
Plamenka

Mogoče je res prevroče, saj ugotavljam, da novima dvema: beli in Lady Baco ustreza, če ju zalivam. Tudi roza fuksijo sem zato začela zalivati. Naslednji teden naj bi bil hladnejši. Če je res vročina razlog, bi se popki morali odpreti. Se je pa ta roza letos lepo razrasla. Visoka je 80 cm in ima 8 večjih poganjkov.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Tako fuksijo, kot imaš iz Muhinega potaknjenca (sem ji dala vejice pred leti), imam tudi jaz. lepo se razrašča in cveti do zmrzali. Če bo jeseni kdo hotel vejice, jih lahko dam.

jeseni se tudi jaz postavim v vrsto, ko boš porezala vejice drugih prezimnih fuksij, če se lahko, lepo prosim._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka

Seveda, Živa! Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

živa je napisal/a:
Tako fuksijo, kot imaš iz Muhinega potaknjenca (sem ji dala vejice pred leti), .

In to na jesenskem srečanju pa se je čez zimo na prostem vse lepo ukoreninilo! Komaj sem verjela, ker prej trajnih fuksij sploh nisem poznala. Res trpežna rastlinica, muha pa hvaležna zanjo. Very Happy Upam, da je uspela še komu, saj si lani jeseni spet prinesla par velikih vej v Sinjo Gorico.

Plamenka: za vejice pri jesenskem obrezovanju se pa tudi jaz priporočam. Če drugega ne, so take menjave dobre, če ti rastlina po nesreči propade, veš, kje poiskati potomce.
Odgovori