Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2019
Da ravno taki spicasti in enako rodni. Ker je bila glede okusa v redu jih nisem niti kontaktiral, da bi razrešil dilemo glede sorte. Bile so tudi posajene ves ducat sadik skupaj, tako, da pri meni se skrizale skoraj sigurno niso, ker sem imel v bližini samo še babure. Kupljene so bile tudi precej pozno tako, da so mi vede ali nevede očitno prodali neko drugo sorto, kar se mi niti ni zgodilo prvič. 😉
Američani slične papričice imenujejo Banana-sweet-Peppers. Pred leti sem jih precej gojil.
http://www.reimerseeds.com/banana-Sweet-peppers_1338.aspx
Variantno so lahko Hungarian Wax, sladke ali pekoče._________________mfranc
http://www.reimerseeds.com/banana-Sweet-peppers_1338.aspx
Variantno so lahko Hungarian Wax, sladke ali pekoče._________________mfranc
platar je napisal/a: |
Da ravno taki spicasti in enako rodni. Ker je bila glede okusa v redu jih nisem niti kontaktiral, da bi razrešil dilemo glede sorte. Bile so tudi posajene ves ducat sadik skupaj, tako, da pri meni se skrizale skoraj sigurno niso, ker sem imel v bližini samo še babure. Kupljene so bile tudi precej pozno tako, da so mi vede ali nevede očitno prodali neko drugo sorto, kar se mi niti ni zgodilo prvič. 😉 |
Tudi dejstvo, da so spet take kot lani in vse enake, kaže na to, da niso skrižane.
Sicer pa, važno, da so dobre, rodne in zgodnje. Ime ni prvenstveno, če ne tržiš.
Dva dni je bil pri paprikah mir. Danes zjutraj pa tole ....
Štiri paprike so bile dobesedno obglavljene, zgornja etaža, mlado listje in stebla, vse požrto. Okrog pa obilo sledi polžev. Vendar mi še vedno ni jasno; lahko to storijo rdeči polži, ali je prišlo do nekakšne "kooperacije" še s kakšno drugo živalco .....
Sem pa pozno zvečer, nekje med 23. in 24. uro na debelo posul Ferramol; res pa takrat nisem videl, ali so bile že obglavljene. To mi je "dodatna sol na rano" .
Je pa ta ozka greda čisto na meji, na drugi strani pa imajo sosedje pas širine en meter, totalno zaraščen .....
Na sosednji, levi gredi, je vse v redu, kar se škodljivcev tiče.
_________________mfranc
Štiri paprike so bile dobesedno obglavljene, zgornja etaža, mlado listje in stebla, vse požrto. Okrog pa obilo sledi polžev. Vendar mi še vedno ni jasno; lahko to storijo rdeči polži, ali je prišlo do nekakšne "kooperacije" še s kakšno drugo živalco .....
Sem pa pozno zvečer, nekje med 23. in 24. uro na debelo posul Ferramol; res pa takrat nisem videl, ali so bile že obglavljene. To mi je "dodatna sol na rano" .
Je pa ta ozka greda čisto na meji, na drugi strani pa imajo sosedje pas širine en meter, totalno zaraščen .....
Na sosednji, levi gredi, je vse v redu, kar se škodljivcev tiče.
_________________mfranc
-
- Kraj: Domžale