Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2019

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

So bili plodovi na sadikah iz Sadike na dom ravno taki, kot tile? So bila semena, ki si jih pobral iz teh plodov, izolirana?
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Da ravno taki spicasti in enako rodni. Ker je bila glede okusa v redu jih nisem niti kontaktiral, da bi razrešil dilemo glede sorte. Bile so tudi posajene ves ducat sadik skupaj, tako, da pri meni se skrizale skoraj sigurno niso, ker sem imel v bližini samo še babure. Kupljene so bile tudi precej pozno tako, da so mi vede ali nevede očitno prodali neko drugo sorto, kar se mi niti ni zgodilo prvič. 😉
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Američani slične papričice imenujejo Banana-sweet-Peppers. Pred leti sem jih precej gojil.

http://www.reimerseeds.com/banana-Sweet-peppers_1338.aspx

Variantno so lahko Hungarian Wax, sladke ali pekoče._________________mfranc
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

platar je napisal/a:
Da ravno taki spicasti in enako rodni. Ker je bila glede okusa v redu jih nisem niti kontaktiral, da bi razrešil dilemo glede sorte. Bile so tudi posajene ves ducat sadik skupaj, tako, da pri meni se skrizale skoraj sigurno niso, ker sem imel v bližini samo še babure. Kupljene so bile tudi precej pozno tako, da so mi vede ali nevede očitno prodali neko drugo sorto, kar se mi niti ni zgodilo prvič. 😉

Tudi dejstvo, da so spet take kot lani in vse enake, kaže na to, da niso skrižane.
Sicer pa, važno, da so dobre, rodne in zgodnje. Ime ni prvenstveno, če ne tržiš.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Dva dni je bil pri paprikah mir. Danes zjutraj pa tole ....

Štiri paprike so bile dobesedno obglavljene, zgornja etaža, mlado listje in stebla, vse požrto. Okrog pa obilo sledi polžev. Vendar mi še vedno ni jasno; lahko to storijo rdeči polži, ali je prišlo do nekakšne "kooperacije" še s kakšno drugo živalco ..... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Sem pa pozno zvečer, nekje med 23. in 24. uro na debelo posul Ferramol; res pa takrat nisem videl, ali so bile že obglavljene. To mi je "dodatna sol na rano" Evil or Very Mad .

Je pa ta ozka greda čisto na meji, na drugi strani pa imajo sosedje pas širine en meter, totalno zaraščen .....

Na sosednji, levi gredi, je vse v redu, kar se škodljivcev tiče.

_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Rdeči polži so presenetljivo dobri plezalci. Pojdi kdaj zvečer z baterijo na ogled, mogoče jih zasačiš.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pa najraje splezajo na vrh sadike in vršiček pojejo.
Ne da bi spodnje liste, barabe !
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Platar, spomladi sem v Gartlcškatlo semen dala celo vrečko originalnih semen paprike ljubov dlan._________________naredimo svet lepši
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Brbr no potem se pa priporočam za enih par, lahko pošljem kaj v zameno. 😉
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Gartlcškatlo ima Metuljc. Lahko bi jeseni prišel na srečanje in vzel semena. Če pa želiš, ti jih lahko pošljem. V tem primeru, prosim za naslov. V zameno, prosim, pošlji eno gajbico paradižnikov Laughing Laughing Seveda se hecam. Trenutno ne potrebujem ničesar, hvala._________________naredimo svet lepši
Odgovori