Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Voluhar

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Živa, jaz sem opustila vsako misel na krompir na vrtu pri Golniku, ker so mi tskoj povedali za bogato podzemno življenje(poleg krta tudi voluhar in bramor). Proti bramorju sem precej udpršno zalivala z entomopatogenimi ogorčicami, za voluharja upam, da ga odžene zvok iz stekleničnega vratu, za krta upam, da se ustavi na travniku pri sosedi - in letos upam na pridelek korenja 😐_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

turnogo je napisal/a:

Laksikon, ali ti je napadel tudi asimino in oreh?

za oreh ni bilo nobenih problemov, niti nisem slišal, da bi bile korenine zanimive na voluharja, ampak oreh je tak posebnež zaradi juglona, ki odvrača rast veliko rastlin, pa celo deževniki ne morejo funkcionirat. Jaz pa sem nekoč celo kompostnik delal pod orehom (zaradi sence) Smile
Asimine sem sadil na vikendu, ampak so bili "voluharji" na dveh nogah Evil or Very Mad, potem pa sem obupal. Še prijele se niso, so mi že skopali ven.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

lpmami je napisal/a:
Živa, jaz sem opustila vsako misel na krompir na vrtu pri Golniku, ker so mi tskoj povedali za bogato podzemno življenje(poleg krta tudi voluhar in bramor).

Krt je mesojedec.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ja, krt ni vegi, ampak samo mesojedec. Ne preganjam jih, tudi krtov imam veliko. je pač veliko krtin, ki jih ali razgrebem ali poberem in nesem zemljo tja, kjer jo potrebujem.
Za nameček je letos ogromno ličink majskih hroščev. ogromno jih je tudi letalo zvečer. 1x sem škropila jablane zoper uši, v eni roki cev škropilnice, v drugi lopar zoper mrčes, maska na glavi, kapa, pa so se še zaganjali vame tako, da sem pobegnila pod streho. Res ogromno jih je letos letalo, mož jih je zvečer na terasi pobijal.
Letos na vseh področjih katastrofa!_________________Lp, Živa
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Včeraj ujel enega voluharja s pastjo SuperCat. Ni trajalo dolgo, pa sem ga imel. Še prej pa mi je uničil papriko, lepo razvejano rodno kumaro in melancan - tako lepo v vrsti. Najprej sem nastavil past pri kumari, pa 1 dan ni bilo nič, ko je včeraj padel še melancan sem past prestavil tja in HOP v treh urah je bil pokojni. Seveda sem mu za vabo v rov nastavil še dišeč košček beličnika, kaj boljšega! Past sem namestil brez vabe nazaj v rov, če pride še kakšen mimo. Upam, da ji ne bo več. No itak bodo, če ne prej, bodo potem v radiču.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

goIdhorn je napisal/a:
lpmami je napisal/a:
Živa, jaz sem opustila vsako misel na krompir na vrtu pri Golniku, ker so mi tskoj povedali za bogato podzemno življenje(poleg krta tudi voluhar in bramor).
Krt je mesojedec.
Eh, krta sem omenila za bolj "celostno" predstavo o podzemnih prebivalcih na vrtu. Rije pa večinoma po vsem travniškem sadovnjaku, v vrtu pri meni še ni bilo krtine._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

laksikon je napisal/a:
turnogo je napisal/a:

Laksikon, ali ti je napadel tudi asimino in oreh?

za oreh ni bilo nobenih problemov, niti nisem slišal, da bi bile korenine zanimive na voluharja, ampak oreh je tak posebnež zaradi juglona, ki odvrača rast veliko rastlin, pa celo deževniki ne morejo funkcionirat. Jaz pa sem nekoč celo kompostnik delal pod orehom (zaradi sence) Smile
Asimine sem sadil na vikendu, ampak so bili "voluharji" na dveh nogah Evil or Very Mad, potem pa sem obupal. Še prijele se niso, so mi že skopali ven.

To pa še nisem doživel, da bi mi kdo izkopal sadiko. Če bi, bi montiral kamere ter ga potem za nekaj dni do vratu zakopal v zemljo._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
živa

Se pohvalim: včeraj sem ujela dva voluharja. Eden je bil debel, ogromen, drugi manjši.

Nič nisem preverjala aktivnih rovov. Dopoldne sem trgala moške cvetove na bučkah, ko mi v rokah ostane cela sadika. Luknja na sredi korenin. V supercat sem dala prerezano jabolko, zatlačila v rov in se je mrcina ujela.

na drugem mestu je bil aktivni rov. Mož je kupil past iz zelenega sveta, ker sva jo pokrila s pohodno ploščo, je voluhar pregriznil vrvico in požrl jabolko. Past se ni sprožila, da bi ga zadavila, ker je bila obtežena.
Ponovila sem vajo s supercatom in jabolkom in se je ujel. 4 sem letos dobila.

Jupi Jupi Jupi Jupi_________________Lp, Živa
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

2:0 za Supercat ;) Bravo! Tudi meni koristi, kot sem zapisal nekje zgoraj....
živa

Očitno so za jabolka pripravljeni prekršiti pravilo zapiranja rova. Very Happy_________________Lp, Živa
Odgovori