Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buče - Cucurbita
Se kr fejst rade sidrajo sproti ko rastejo! Pri meni so že 5-6m dolge. Ko so bile krajše in samo na foliji (še niso imele korenine tudi vmes), jim je ožgalo ogromno vrhov, listov in plodov ob vročinskem valu! Sedaj so se s hladnim vremenom okrepile, zasidrale in naredile ogromno buč! Ko se bodo odebelile bodo pujsi veseli
Sem si kar nabavil pujse, ko so buče ponorele
Takih buč še nisem imel! Pa sem jih sadil izredno pozno. 15.05. smo tu še imeli še zadnjo poledico, 17.05. in 21.05. sem jih pa šele ven sadil!
Sem si kar nabavil pujse, ko so buče ponorele
Takih buč še nisem imel! Pa sem jih sadil izredno pozno. 15.05. smo tu še imeli še zadnjo poledico, 17.05. in 21.05. sem jih pa šele ven sadil!
Sezona 2019 je uradno odprta! Preko 1250kg natehtanih
https://imgur.com/a/7XfdUaE
https://imgur.com/a/7XfdUaE
Vem, da je bila ta tema že obdelana, pa je ne uspem najti - vršičkanje buč namreč.
Tisto po prvih devetih listih sem že zdavnaj zamudila . Ugotavljam, da so na nekaterih vrežah mojih hokaidk samo moški cvetovi - lahko odrežem celo vrežo?
Razraščajo se mi nenormalno, mini buč je polno, rastejo pa letos zelo počasi, so še komaj kot žogice za ping pong ...
Sicer se temu najbrž ni za čuditi v tem sijajnem poletju (danes zjutraj smo imeli celih 12 stopinj ) . Bodo hitreje dozorevale, če porežem tudi nekaj mini hokaidk stran?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Tisto po prvih devetih listih sem že zdavnaj zamudila . Ugotavljam, da so na nekaterih vrežah mojih hokaidk samo moški cvetovi - lahko odrežem celo vrežo?
Razraščajo se mi nenormalno, mini buč je polno, rastejo pa letos zelo počasi, so še komaj kot žogice za ping pong ...
Sicer se temu najbrž ni za čuditi v tem sijajnem poletju (danes zjutraj smo imeli celih 12 stopinj ) . Bodo hitreje dozorevale, če porežem tudi nekaj mini hokaidk stran?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Eno tako šibko sadiko sem dobila od znanke, ki je mislila da je kupila Hokaido.V zač. junija sem jo posadila na kup preperelega hlevskega gnoja. Buča je nenormalno prerasla kakih 25 m2 in kolikor sem nocoj naštela rodila 11 velikank težkih 6+ kg. Katera sorta je to, vem le da je jedilna, kaj več z uporabo teh buč in njenim okusom pa ne vem. Juha, zavitki, pireji?
Če bo kdo želel, vkolikor pridem na jesensko srečanje, jih bom nekaj imela v prtljažniku._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Če bo kdo želel, vkolikor pridem na jesensko srečanje, jih bom nekaj imela v prtljažniku._________________Živeti na podeželju je najlepše!