Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ne, Brbr, nimam ga veliko, svojega sploh nič. Kupljenega na traku imam, takega za lenuhe Laughing . Bom kar s tem malo eksperimentirala._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

ne maram nabirat malega gostega motovilca, zato seme na redko vržem po celem vrtu in potem p0biram velike kot solato.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka: presajanje motovilca ti odsvetujem. Saj ne, da ne bi nič naredil, ampak tako močno zastane v rasti, tudi če ga prenesemo z obilo grude, da ni vredno. Raje tja, kamor bi ga presadila, vrzi par semen.
copatka

Aha, hvala, Muha! Glede na to, da je že pozno za setev, bo najbrž res bolje, če potem še zastane v rasti. Jaz sem sicer enkrat za probo kupila par sadik in me je presenetilo, kako lep je zrasel - se pa ne spomnim, v katerem letnem času je to bilo Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Te sadike so bile verjetno v posodicah? Teh presajanje ni zmotilo, če ga vzameš iz njive je pa drugače. Najbrž kljub največji pazljivosti potrgamo nekaj korenin in ga zmotimo v rasti.
copatka

Ja, seveda, v posodicah so bile, v sadilnih platojih._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zadnje čase zelo propagirajo predvzgojo motovilca v multi ploščah in sajenje.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Jager prodaja dve vrsti motovilca, eden gambral se mi je neprimerno bolje obnesel kot naša dva znana.
copatka

Berem, da seme motovilca kali bolje, če je staro. Če mu je potekel rok leta 2016, bo še kalil, kaj mislite? Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Poskusi, saj lahko narediš kalilni preizkus, na papirni brisači, boš hitro si na jasnem. Po mojem sicer bo.
Odgovori