Mi uporabljamo plastic fantastic pasirko v stilu te: https://www.ceneje.si/Izdelek/9838869.
Za naše količine je OK.
Paradižnikova mezga
-
- Prispevkov: 725
- Pridružen: Ne Jul 10, 2016 2:00 am
No, jaz sem se z lupinami prejšnji konec tedna "ustrelila v koleno". Nabrala sem celo košaro različnih sort, iz pelatov je mož skuhal šalšo, jaz pa sem tako kot lani po receptu z Gurmana paradižnike spekla v pečici. Tako kot lani in ko je bilo dovolj pelatov - pečene čebulo, česnom in dišavnicami sem samo zmiksala in odlična gosta šalša je bila nared (v bistvu smo jo bolj pojedli na kruhu ...)
Tokrat sem v pekač usula srednje debele plodove in še presežek češnjevcev, pekla, zmiksala - ampak predebeli zoprni olupki so bili kot slama. Potem sem pa še dve uri tlačila pripravek skozi čisto nemogoče cedilce. Skratka, pelati z olupki je, druge sorte ne.
Tokrat sem v pekač usula srednje debele plodove in še presežek češnjevcev, pekla, zmiksala - ampak predebeli zoprni olupki so bili kot slama. Potem sem pa še dve uri tlačila pripravek skozi čisto nemogoče cedilce. Skratka, pelati z olupki je, druge sorte ne.
-
- Prispevkov: 861
- Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am
muha je napisal/a: |
Semena odstranjuješ le, če vas motijo. Nas ne, jih kar pustim v omaki. Kar zadeva ribežen sem to delala prvič in zadnjič. Nič manj zamudno, kot lupiti v krop potopljene paradižnike in veliko bolj komplicirano, kot sem pripravljena početi. Tudi je težko odstraniti vse meso od kožice, preveč ostane gor. Odkar obstajajo palični mešalniki jih niti lupim ne več. Samo operem, očistim trdih delov, razrežem, prekuham, spasiram in še malo pokuham. Simpl je tanartabuli. ![]() |
Jaz se odstranjevanja semen lotevam le še pri kuhi čili omak, če gre za kakšne posebej "žlahtne" sorte (~žleht, kot sem sam,
![heheh](images/smiles/535870.gif)
![Twisted Evil](images/smiles/icon_twisted.gif)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)