muha je napisal/a: | ||
Meni je farmacevtka v lekarni dejala, da ni noben problem, če vzamem preveliko dozo magnezija, da se višek spere iz telesa. |
A tako? Malo sem zmeden glede tega, ker mi je tisto zgodbo o dializi povedala moja mama, da je nekdo v našem kraju si dnevno sladkal vodo s tistimi trgovinskimi šumečimi magnezijevimi tabletami in jih popil več na dan in tako je bila vsa panična, ker jaz jemljem magnezij (podjetje viridian, UK) iz lokalne biotrgovine, kot prehranski dodatek. Rekla mi je, da so mu zdravniki v bolnici rekli, da zaradi preveč magnezija. Sedaj sem pa zmeden. Ali je moja mati narobe slišala, ali se tvoja farmacevtka moti, ali kaj drugega... Če je to res, je potem vzrok njegove dialize bil v nečem drugem. Mogoče v vsej tisti kemiji, ki jo vsebujejo trgovinske šumeče tablete? Ali kaj drugega v njegovi prehrani? Ne vem. Za C vitamin vem, da se spere iz telesa, če ga preveč zaužijemo, za magnezij pa se moram še glede tega podučiti in preveriti.
Se opravičujem, ker sem zašel s teme sliv.
P.S.: sem že našel v katerem grmu tiči zajec in ti odgovoril na zsNazadnje urejal/a Boštjan 25 Avg 2019 15:23; skupaj popravljeno 1 krat