Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kompost na kubike
Pritrjujem, da je pravo dobro kislo mleko težko, če že ne nemogoče, narediti iz mleka, ki ga takoj po molži ohladijo na 5 °C. Pri kmetu, kjer ga jemljem, za take primere na posebno željo pripravijo še toplega.
Kuhan tudi pri meni v hladilniku ne zdrži več kot 5 - 6 dni, zelo odvisno od vremena. Zlasti neugodni so soparni nevihtni dnevi. Ni nujno, da se prav skisa, lahko se tudi skvari in dobi neprijeten okus. Zato mleko, ki je v hladilniku čakalo več kot 4 dni, pred uporabo preizkusim. Majčkeno količino zavrem in če se nagiba h kisanju, se takoj loči na sirotko in krpice.
Da ne grem čisto iz osnovne teme: skisano/pokvarjeno mleko in tudi druge mlečne izdelke dam na kompost. Tam jih z veseljem sprejmejo.
Kuhan tudi pri meni v hladilniku ne zdrži več kot 5 - 6 dni, zelo odvisno od vremena. Zlasti neugodni so soparni nevihtni dnevi. Ni nujno, da se prav skisa, lahko se tudi skvari in dobi neprijeten okus. Zato mleko, ki je v hladilniku čakalo več kot 4 dni, pred uporabo preizkusim. Majčkeno količino zavrem in če se nagiba h kisanju, se takoj loči na sirotko in krpice.
Da ne grem čisto iz osnovne teme: skisano/pokvarjeno mleko in tudi druge mlečne izdelke dam na kompost. Tam jih z veseljem sprejmejo.
O tem smo že pisali,vendar kakšnih povratnih informacij tule nisem našla :
http://www.roks-rec.si/index.php
Me zanima,če je kdo še kaj dodatno preverjal kvaliteto.
Dodajam pa še tole.
http://sampinjoni-smuk.si/ponudba.html
O teh sem slišala same pluse in razmišljam da bi šla iskat,bolj za v posode in visoke grede.
Hvala za mnenja in izkušnje._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
http://www.roks-rec.si/index.php
Me zanima,če je kdo še kaj dodatno preverjal kvaliteto.
Dodajam pa še tole.
http://sampinjoni-smuk.si/ponudba.html
O teh sem slišala same pluse in razmišljam da bi šla iskat,bolj za v posode in visoke grede.
Hvala za mnenja in izkušnje._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Smuk poznam, sem imel enkrat. Še malo po tistem smo jedli šampinjone z našega kupa. Drugače pa gre za malo razpadlo slamo pomešano še z nekim substratom (se mi zdi). Za visoko gredo bi bil to kar dober material za podlago pred vrhnjim slojem. Se pa lahko kup "vžge" in spremeni v pepel, če je predolgo neprezračen, kar se mi je seveda zgodilo :/
Zdaj je vprašanje koliko sploh imajo, ko nimajo kam prodajat, pa tudi sicer so v vrstah čakali kadar so praznili hangarje. Raje pokliči, če sploh imajo kaj.
Zdaj je vprašanje koliko sploh imajo, ko nimajo kam prodajat, pa tudi sicer so v vrstah čakali kadar so praznili hangarje. Raje pokliči, če sploh imajo kaj.