Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2019

Odgovori
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Ta je pa letos bil moj paradni konj:
skoraj 1200g - nastal v manj kot 10ih dneh in skoraj ni imel semen!
Sorta: listada de gandia

https://imgur.com/gallery/yIqUKND
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Jan, obvladaš, ni kaj.
Smile
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Rosita - lepe barve, a šele zdaj, ko ni več tako vroče, je začela delati plodove.

jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Če bi vse bile take bi obvladal, ko je pa samo ena je pa bolj sreča! Smile
Sedaj je samo potrebno ugotoviti, kako vzgojiti več takih. Sicer kaže da bo še nekaj zanimivih. Bom objavil.

BorutL je napisal/a:
Jan, obvladaš, ni kaj.
Smile
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

mfranc je napisal/a:
Plod, ali sadež? Wink

Jaz imam iste in letos neverjetno polne. Seme sem pobrala iz vrečke, kjer je pisalo Matrosik - moje seme. Nisem sejala kakšne dve let in zdaj imam prav iste kot ti. Vsi so takšni, razen eden je pa zeleno siv. Zanimivo, ane.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi jaz imam že drugi leto zapored to sorto - Listada di Gandia - in res raste in raste in obrodi kot nora.
Ja, kilogramski plodovi niso več presenečenje.
Dve sadiki, pa je jajčevcev preveč.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Irena, če si pobrala seme iz vrečke Matrosik, potem imaš jajčevce sorte matrosik Wink . So si pa res tako podobni ti dve sorti, da bi komot našel po en plod vsake sorte, in bi bila "v nulo enaka" Cool .

V povprečju bi jih opisal takole, Listada ima vijola črte na beli podlagi, Matrosik pa bele črte na vijolični podlagi. Pomeni da ima matrosik več vijola barve kot bele in obratno.
Matrosik ima lahko bolj čokate, okroglaste ali hruškaste plodove.

Jaz imam obe sorti skupaj, kot en grm, vendar je matrosik čisto ena zanikrna, mala stvar, listada pa mi sploh ni kalila (rešuje me Plamenka), oboje pa sem kupil pri Croatian Seeds Store. Kar se mene tiče imam morje pripomb na njihovo seme ..._________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Naslednjič naroči prek ebay-a od Brexitovcev ! Wink

Pa še ceneje je. Nad 5 vrečk semen pa celo popust ...
Irena

Ja, tudi jaz sem bila razočarna nad Matrosikom. Narisan vau, rodil pa prvo leto skoraj nič, drugo leto ma malo več, tretjo leto isto....potem je šel na čakanje. Letos pa ful. Noben ebay - kar tole seme poberem in to je to.

Irena
Irena

Aha, pa še to. Sploh ga nisem hotla sejat, pa me je soseda prav prijazno prosila za pisane. Sem imela v lončkih bele in črne. Beli so potmci okus gobe, črni pa križanci med black beauty in še z enim podolgovatim, ki mu ne vem imena. Na koncu so oboji na eni rastlini.
Tako, pa je šel pedigre...
Odgovori