DELAVNICA - SPOZNAVANJE INVAZIVK IN ODSTRANJEVANJE DRESNIKA

crtj-admin
Site Admin

DELAVNICA - SPOZNAVANJE INVAZIVK IN ODSTRANJEVANJE DRESNIKA

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Drage Gartlčanke in Gartlčani!
Pogosto se nam porajajo vprašanja o tujerodnih invazivnih vrstah, kajne?
V okviru projekta Mestne občine Ljubljana »APPLAUSE« (nekaj o njem tukaj: https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/applause/ ) se nam je ponudila prilika, da se o njih podučimo. In, da hkrati sodelujemo pri odstranjevanju japonskega dresnika.
V okviru projekta APPLAUSE se izvajajo delavnice odstranjevanja dresnika, namenjene različnim udeležencem, od vrtcev, OŠ, SŠ do odrasle populacije. Ker sem deloma v projekt vključena tudi sama, kot predstavnica javnosti (tudi Gartlca), sem se domenila za izpeljavo ene delavnice (če bo volja in želja, jo lahko ponovimo, seveda, projekt traja do oktobra 2020), ki bo razširjena še s predstavitvijo drugih tujerodnih invazivnih rastlinskih vrst, ki zdaj obilo cvetijo in so zato najbolj prepoznavne.
Delavnica bo v ponedeljek, 30. 9. 2019, od 16. ure dalje, na Livadi v Ljubljani, natančno mesto zbora bo javljeno naknadno. Sprejemamo tudi zamudnike, vendar upam, da več kot pol ure ne boste zamujali.
Delavnico bo vodila Branka Trčak z Oddelka za varstvo okolja Mestne občine Ljubljana.
Računamo, da bo kompletna delavnica, skupaj s spoznavanjem tujerodnih invazivnih vrst rastlin, trajala 2 uri, potem bomo pa ob pijači in prigrizku še poklepetali.
Tisti, ki ste redni obiskovalci prvotorkovih klepetov ob kavici v Šiški – v torek, 1. oktobra tega klepeta ne bo, saj bomo dan prej na tej delavnici, v soboto, 5. oktobra pa sledi vseslovensko srečanje v Sinji gorici.
Vsak udeleženec dobi majico in zaščitne rokavice, po koncu delavnice pa nas bodo pogostili z malico, ki jo pripravi ena od turističnih kmetij z obrobja Ljubljane. Zaželeno je, da s seboj prinesete vrtne škarje, srp ali kaj podobnega, da bo odstranjevanje lažje. Odstranjene nadzemne dele odpelje Snaga, partner projekta Applause, in gredo v izdelavo papirja, podzemne dele se zbere ločeno in gredo v sežig.
Prijave zbiramo tukaj.
Upam, da vas bo delavnica zanimala in se je boste, če boste le utegnili, udeležili. Ker morajo na kmetiji, kjer pripravljajo malico, vedeti, koliko bo udeležencev, moramo vsaj do sobote, 28. 9. vedeti čim bolj točno število.
Če bo vreme slabo, bomo našli drug termin. Upajmo, da ga ne bo treba. Vsekakor bo v ponedeljek dopoldan tukaj objavljeno, če bo delavnica zaradi slabega vremena prestavljena.

LOKACIJA: Ljubljana-Rudnik, ob Hladnikovi cesti, divje parkirišče za avtobusnim postajališčem Livada v smeri od Ižanske proti gostilni Livada. Parkiranje ob Kobetovi ulici. Oboje lepo vidno na priloženem linku. Če komu lokacija ni jasna, lahko dodam natančnejše pojasnilo.
Ne pozabite na vrtnarske škarje ali podobno orodje.
V primeru slabega vremena bomo tukaj objavili, kako in kaj. Najkasneje do 14.00 v ponedeljek. Bo OK tako? Tisti, ki imate moj telefon, me lahko po 14. tudi pokličete, prej ne bom dosegljiva (služba).

Še link:

https://www.google.si/maps/place/Kobetova+ulica,+1000+Ljubljana/@46.0345257,14.5092479,515m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47652d74e5cca723:0xb6e63fa8c541d452!8m2!3d46.0351681!4d14.5111858

Na 2. strsni teme je zemljevid z natančno vrisanim mestom za parkiranjr in za delovno akcijo.

DELAVNICA JE SEVEDA BREZPLAČNA, saj je del projekta, ki ga finansirata MOL in EU.

Prijave:
Metuljc
Vrtin2
Andrej Banko
Plamenka
Lpmami
MijaLan + 1
brbr
češnca
brankec
BorutL
Nazadnje urejal/a metuljc 27 Sep 2019 18:32; skupaj popravljeno 13 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Koliko pa znaša prispevek za to delavnico?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Akcija ! Vojak
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Plamenka je napisal/a:
Koliko pa znaša prispevek za to delavnico?

Misliš finančno? NIČ, seveda. Gre za delavnico v okviru projekta, ki ga delno financira MOL; večinsko pa EU.
Po pravici povedano, sploh nisem pomislila, da bi lahko bila taka delavnica plačljiva. Bom dodala to v uvodni sestavek.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nisem bila čisto sigurna, zato sem raje preverila. Wink

Pridem.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Pridem, pa kakšno orodje bom skušala prinesti s seboj._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Pridem! Smile
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pridem._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A to bomo tam samo mi s foruma ?