Čili 2019

Odgovori
pep
Prispevkov: 1303
Pridružen: To Sep 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pep »

Pozna kdo sorto torzo, dobil sem seme iz ZDA misli sem, da je paprika, pa je čili hud kot sam vrag, pa še podoben ni tistemu na sliki.
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, prvi amaterski gojitelj tule na forumu!

Profijev, ala Pajo, ne štejem Very Happy_________________mfranc
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

mfranc je napisal/a:
Plamenka, prvi amaterski gojitelj tule na forumu!

Profijev, ala Pajo, ne štejem Very Happy

Profi... ne me hecati!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Irena
Prispevkov: 1056
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Irena »

U kakšni čiji in nasadi. Jaz imam pa samo 8 čilijevih grmov, letos prvič v vrtu. So veliko bolj polni, močni kot prejšnja leta v loncih. Tako ponosno hodim mimo njih, pol pa tole vidim, pa mi vse dol pade.
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Če bo koga slučajno zanimalo. Lahko se tudi kam drugam premakne.
5.10. 2019 na lokaciji Lepa žoga.
Ja nekaj bo . Čili festival. Fotrovi čiliji bodo tam. Nekaterih ne bo bomo pa ostali, ki jih to veseli._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Irena, čiliji (in paprike) se v gužvi počutijo najboljše.
Se pa še vedno vidi rezultat predvzgoje sadik - druga vrsta je občutno nižja, barva sadik pa še vedno svetlejša (smola s substratom in lončki).
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9603
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pripravljeno za sušenje: Tabasco in Buena mulata - na sliki in Guindila rojo.





Za posip bom posušila še Kim-chi in Makedonca. Manj pekoči, teh je zmeraj premalo, bodo za omake, kaj bom pa z najbolj pekočimi, pa še ne vem. Nekaj jih bom porabila za marmelade. Naslednje leto moram zmanjšati številonajbolj ostrih in sploh število različnih čilijev.
ikar
Prispevkov: 142
Pridružen: Če Okt 20, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a ikar »

Sej to je klasika, da vsi navalijo na razne Scorpione ipd. strupenjače, potem pa mečejo stran ali jih podarjajo, ker so povsem neužitni.

Za manj pekoče imam jaz letos Anaheim in Fresno, Big Jim in Pasilla Bajio mi pa nista uspela.

Drugače sta pa Kajenski in Zvonček še najbolj uporabna za zmrznit ali sušit, Jalapeno pa klasika za kuhanje.
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Med uporabne bi lahko dodal še kakšen Ancho Poblano in podobne, ki pa se, kot kaže, pri nas nekako ne primejo. Vsaj ne spomnim se, da bi jih kdo gojil.


Mogoče kdo ve, kateri čili(ji) velja(jo) za čili z največ okusa?
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

ikar je napisal/a:
Sej to je klasika, da vsi navalijo na razne Scorpione ipd. strupenjače, potem pa mečejo stran ali jih podarjajo, ker so povsem neužitni.

...



No, tule se pa ne bi mogel strinjati; seveda govorim o folku, ki ve, kaj posadi na domačem vrtu. Nuklearci so se dve leti nazaj izkazali za super stvar (moja omaka "Žleht k prasica" - mešanica štirih vrst, od katerih je bil Hab. Chocolate kot edini predstavnik "ne-nuklearcev" najmilejši, v sozvočju z domačimi lešniki - je šla za med).

Obstaja pa še en recept za vse tiste, ki bi nuklearno letino utegnili vreči proč. Posušite, zmeljite in potresite okoli gredic - garantirano ne bo ne polžev ne mravelj (mravljišč) - preverjeno na lastni koži, pardon, vrtu._________________go with your instinct to live as you want
Odgovori