Zimski ali poletni čas

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

muha je napisal/a:
lpmami: to je je resnica, ne hec.
O, jaz nevednica Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Treba je it v naravo. 8-)
borutl
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Se že nekaj časa bolje počutim, Laughing Wink . Čisto zares.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ne vem, zakaj vedno znova dajejo na splet ene in iste članke, ki jih je po moje napisala ena in ista oseba. Čudim se, da nas zaradi teh strašnih premikov ure v vseh teh letih ni že pobralo! Laughing Čeprav je ravno ta oseba pred nekaj dnevi napisala, da nas premik ure zmoti samo za en dan.
Nihče se pa ne razpiše o nočnem delu, pa o potovanjih v druge države, kjer zamenjajo več časovnih pasov v enem dnevu.
Glede depresije je pa ravno obratno. V zimskem turobnem času se poveča. Znanec, ki je imel hudo depresijo, mi je pred leti povedal, da so mu priporočili nekakšne žarnice z dnevno svetlobo. In če bi imeli vse leto zimski čas, bi pri takem urniku, kot ga imamo, imeli manj svetlih ur, kot v poletnem času.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ravno sem v Nedeljskem prebrala malo drugačen članek na to temo.

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Plamenka, to je SAD - seasonal affective disorder, človek si lahko pomaga s primerno umetno svetlobo, obstajajo prav temu namenjeni produkti, na primer https://www.amazon.com/Verilux-HappyLight-Compact-Personal-Portable/dp/B00K08ZDBI/ in podobno.

Glej tudi - https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/seasonal-affective-disorder/in-depth/seasonal-affective-disorder-treatment/art-20048298
Uporabniški avatar
Plamenka

O, zanimivo! Ja, to je očitno to, kar mi je razlagal znanec.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Ura tako ali drugače nastavljena, mene najbolj teži to, da najlepši del dneva preživim(o) v službi, večinoma v umetni svetlobi, zaprtih prostorih itd...
Vsakršno umetno nadomeščanje izpada naravnega vira svetlobe se po moje zdi bolj podobno brisanju z mokro brisačo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Seveda je najlepše biti zunaj in na sončni svetlobi. Vendar pa tole zgoraj nikakor ni za odmet.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

elstar je napisal/a:
Ura tako ali drugače nastavljena, mene najbolj teži to, da najlepši del dneva preživim(o) v službi, večinoma v umetni svetlobi, zaprtih prostorih itd...
Vsakršno umetno nadomeščanje izpada naravnega vira svetlobe se po moje zdi bolj podobno brisanju z mokro brisačo.

Se podpišem pod to. Pitem pa se vse varčne žarnice ipd. doma. Sej smo kot kure v baterijski reji.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”