Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Češnja - Prunus avium

Odgovori
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Jaz bi tudi ene dve češnji... eno so mi olupile srne, drugo pa spomladanska zmrzal.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Bo treba res v akcijo._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vi to o običajnih češnjah ali tudi o takih na šibki podlagi? Kakšna tovrstna bi mene zanimala.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hja, v nadaljevanju crtj-eve strani se da dobiti tudi ta podatek - http://www.czeresnie.com.pl/en/nurseryorchard.html , le možnost izbire je (meni) nejasna.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Potem, ko sem pri sovaščanu videla nekaj let staro češnjo na Gizeli (izgleda šibka, "nedonošena"), sem se raje odločila za Colt. Tako češnjo imam priliko opazovati pri drugem sovaščanu in mi je všeč. Počasi rastoče, močno drevo. Res pa je, da celo Gizelo lahko obereš s tal, za Colt čez par let že rabiš lestev. Ampak: tista Gizela je še vedno tako majčkena, da je češenj za eno ptičjo družino. Na Coltu se le-ti najedo na zgornjih vejah.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

crtj je napisal/a:
Breskvar v Podsmreki jo je kot kaže imel v preteklosti, vendar za letos izražajo neke dvome

Ob prejšnjem pogovoru so me prestavili na november, nakar zdaj pravijo, da v tokratni sezoni dejansko ne bo te robe, žal.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Denisenova belica ali rumena - Dőnissens gelbe

Bere se kot trpežna in vendar okusna in rodna sorta. Jo kdo ima, kako ste zadovoljni? Hvala.
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Tu na Češkem imajo zgoraj omenjeno češnjo na zalo.
Če se kdo zmeni z njim,lahko jaz zrihtam prevoz.

https://www.zahradnictvi-spomysl.cz/tresen-early-korvik/_________________lp
Davorin
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Eh, ne smem gledat teh čeških in poljskih drevesnic ...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Sadili bomo: eno Denisenovo in eno Oktavio, obe na Coltu (pa še enega Topaza na sejancu za novorojenega nečaka v Švici) Smile

Predvideni vir Malus Vučja vas - če bo še kdo iskal na tem koncu.
Odgovori