Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Tudi letos so mi bodičaste čajote precej bolje obrodile kot gladke. Nova sončna lega, dovolj prostora in spočita zemlja so pomagali, da je je bilo nekaj pravih velikank:

https://prnt.sc/prktl0[/url]
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A prav vidim čez kilogram?? Surprised Tako velikanko se tudi laže spraviš lupiti, kajne? Čestitam!
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Bravo, moje so prišle samo do 70 dag.
Jasminka

Odgovor Napisal/-a Jasminka »

Prikaz vzgoje čajote iz semena sem našla,čeprav mislim, da ste s tem že seznanjeni:

https://www.youtube.com/watch?v=AAyUyMeZYNE
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Jasminka, hvala!

Veseli me, da sem našla potrditev lastnih izkušenj, da je čajoto pametno na zemljo postaviti "na nos". Tako postavljena najhitreje naredi korenine.

In pa tole s peškami! very happy To bo naslednji poskus. Nekaj v vlažen papir, druge kar direktno v zemljo. Če bo poskus uspel, bodo viški že na majski kavici. Držite pesti. Wink
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Že držim pesti in se postavljam v vrsto. Smile
bojanp

Odgovor Napisal/-a bojanp »

Je že kdo našel kakšne gomolje v bližini čajotinih korenin,mei se je to zgodilo že drugič
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pri svojih jih še nisem našla, naj bi bilo pa to normalno, saj jih nekatera ljudstva gojijo predvsem zaradi njih.
bojanp

Odgovor Napisal/-a bojanp »

Ja to že,vendar v isti sezoni mi pa ni čist jasno da bi ratali gomolji,pa letos jih je bilo za cca 1-2 kg,druge rasline pa v visoki gredi ni bilo,da bi mela gomolje
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Lani sem imel na gnoju sadiko čajote, pa ko sem gnoj prestavljal marca sem našel nekaj 30-40cm odebeljenih korenin. Niso bili pravi gomolji. So bili pa zanimivi. Tudi pri prekopavanju sem večkrat našel odebeljene korenine.
Odgovori