Paprika 2020
-
Zakaj babura ne bi bila primerna? Samo dozoreti mora. Tipično pa pobiramo tehnološko zrele plodove ne pa tudi fiziološko.
Primer: pobiramo tehnološko zrele zelene paprike, ki pa so fiziološko nezrele. Semena pa so zrela šele, ko je taista paprika rdeča/rumena/oranžna.... enako velja za babure. Te verjetno tudi postanejo na koncu oranžno/rdeče. Pep mora samo najti take ;)
Primer: pobiramo tehnološko zrele zelene paprike, ki pa so fiziološko nezrele. Semena pa so zrela šele, ko je taista paprika rdeča/rumena/oranžna.... enako velja za babure. Te verjetno tudi postanejo na koncu oranžno/rdeče. Pep mora samo najti take ;)
-
Andrej Banko je napisal/a: |
Spet se je izkazalo, da najhitreje pokukajo iz zemlje sveža, lastna, domača semena. Upam, da kupljena ne bodo preveč zatajila. Res pa je, da so šele osmi dan v zemlji ... |
Tudi moja izkušnja je taka. Najboljše kalijo lanska semena in tudi najbolje rastejo. Žal zaradi kratkega poletja paprike pridejo samo do zelene faze.
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
-
- Kraj: Žiri-NM
Bicikel, naslednje leto poskusim z baburami na ta način (oz. letos oktobra, novembra za sadike naslednje leto, vendar ne vem, če jih v trgovinah pozimi prodajajo). letos mi ni vzklilo niti eno kupljeno seme babure. Kalilni test sem naredila naknadno, iz cele vrečke Valentina ni nič vzklilo.
Babura bi morala postati rdeča v koliko dnevih? dveh tednih mogoče?_________________Lp, Živa
![Evil or Very Mad](images/smiles/icon_evil.gif)
Babura bi morala postati rdeča v koliko dnevih? dveh tednih mogoče?_________________Lp, Živa
-
- Kraj: Rimske Toplice
Če so bile babure odtrgane zelene, v tehnološki zrelosti sicer, a s slabo razvitimi kalčki v semenih, je možno, da ob prisilnem dozorenju semena ne bodo kaliva. Mislim, da bi jih, pa čeprav še zelene, v tak namen pridopbivanja semen najbolje kupiti septembra, pa kje na tržnici, je več verjetnsoti, da bodo semena kaliva, ko bodo paprike prisilno dozorele.