Investicija v zlato - da ali ne
-
Se strinjam. Zlato smo periodično kupovali v območju zadnje rasti pred leti. Šele zdaj komaj je prilezli v nek plus. Nepremičnine v tem času bi prinesle 100% donos, delnice ameriških tehnoloških firm nekaj 1000%... kolega je iz delnic Appla kupil v lj hišo in jo prenovil skupno za pol miljona €. torej je zlato bolj tako tako kot naložba. Pa še prodati ga je muka. Še večja katastrofa je srebro. Vmes je skočilo gor, pred tem in po tem pa se plaži po dnu. Ker trenutno 9 letni oz kmalu 10 letni donos srebra kaže grozljivih -200% ga vsi skrivajo, kažejo raje 20 letnega.
Da je zlato aktualno v krizah in vojnah je treba razlagati drugače. Med vojno nima nobene cene, ampak vseeno lahko reši življenje, ali pa ga vzame. dedek je pravil, da so Židje menjali palico zlata za kos kruha ali nogavice v 2. Vojni. Edini smisel je imelo zlato, če si ga kupil pred vojno, med vojno je bilo zakopano, po vojni pa si ga izkopal. Tako si ohranil nekaj premoženja, saj je vse ostalo med vojno izpuhtelo._________________NM
Da je zlato aktualno v krizah in vojnah je treba razlagati drugače. Med vojno nima nobene cene, ampak vseeno lahko reši življenje, ali pa ga vzame. dedek je pravil, da so Židje menjali palico zlata za kos kruha ali nogavice v 2. Vojni. Edini smisel je imelo zlato, če si ga kupil pred vojno, med vojno je bilo zakopano, po vojni pa si ga izkopal. Tako si ohranil nekaj premoženja, saj je vse ostalo med vojno izpuhtelo._________________NM
-
Se strinjam. Zlato smo periodično kupovali v območju zadnje rasti pred leti. Šele zdaj komaj je prilezli v nek plus. Nepremičnine v tem času bi prinesle 100% donos, delnice ameriških tehnoloških firm nekaj 1000%... kolega je iz delnic Appla kupil v lj hišo in jo prenovil skupno za pol miljona €. torej je zlato bolj tako tako kot naložba. Pa še prodati ga je muka. Še večja katastrofa je srebro. Vmes je skočilo gor, pred tem in po tem pa se plaži po dnu. Ker trenutno 10 letni donos srebra kaže grozljivih -200% ga vsi skrivajo, kažejo raje 20 letnega.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Na eno stvar bi tu še opozoril, ki sicer velja splošno, kadarkoli od nekoga nekaj kupuješ.
Če greš k frizeriju in vprašaš, a menijo, da rabiš novo frizuro, bo najbrž odgovor, da ja. In če vprašaš na tržnici, a so ribe sveže - ja so, kaj pa naj bodo.
Podobno tudi od tistega, ki trži neke naložbe, ponavadi izveš, da so prava stvar zate in da je zdaj pravi čas zanje.
V kolikšni meri to drži, pa moraš premisliti z ogledalom. Tako, kot lahko ti paziš na svoj interes, ne bo nihče drugi.
Če premelješ in se na koncu odločiš, da zlato ja, potem ti predlagam, da pogledaš pri moro.si, ki so po mojem dolgoletnem vtisu solidni. Če gre za kakšno večjo količino, me lahko tudi kontaktiraš po ZS in vaju bom povezal z gospo lastnico glede cene. To ni zato, ker bi jaz od tega imel provizijo, temveč stranski učinek tega, da se dolgo poznava, ker sem v srednji kameni dobi pisal neke izobraževalne tekste na to temo in s tem pomagal razvijati trg.
Če greš k frizeriju in vprašaš, a menijo, da rabiš novo frizuro, bo najbrž odgovor, da ja. In če vprašaš na tržnici, a so ribe sveže - ja so, kaj pa naj bodo.
Podobno tudi od tistega, ki trži neke naložbe, ponavadi izveš, da so prava stvar zate in da je zdaj pravi čas zanje.
V kolikšni meri to drži, pa moraš premisliti z ogledalom. Tako, kot lahko ti paziš na svoj interes, ne bo nihče drugi.
Če premelješ in se na koncu odločiš, da zlato ja, potem ti predlagam, da pogledaš pri moro.si, ki so po mojem dolgoletnem vtisu solidni. Če gre za kakšno večjo količino, me lahko tudi kontaktiraš po ZS in vaju bom povezal z gospo lastnico glede cene. To ni zato, ker bi jaz od tega imel provizijo, temveč stranski učinek tega, da se dolgo poznava, ker sem v srednji kameni dobi pisal neke izobraževalne tekste na to temo in s tem pomagal razvijati trg.
- crtj
- Site Admin
- crtj
- Site Admin
crtj je napisal/a: |
To opozorilo je na mestu zato, ker ponavadi na splošno razpoloženje do neke poljubne naložbe najbolj vpliva gibanje cene te naložbe. Recimo po tistem, ko zlato nekaj časa lepo raste, se zanimanje toliko poveča, da se o tem pogovarjamo tudi na rastlinskem forumu Nočem nič grdega s tem, ne mi vzeti za slabo. |
... Nadaljevanje:
- dan, ko je bilo postavljeno vprašanje o zlatu, je bil lokalni vrh
- do zdajle je cena v nekaj dneh padla cca 8%
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: