Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Je kdo cepil benita naši in na kaj, bi šlo na jerebiko?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz sem lani cepil hruške na jerebiko. Uspeh ni bil 100%. Mislim da ne bi smel biti problem. Sicer če se prav spomnim je Benita beštard med hruško in nashijem._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Križanec, ja. Torej pridejo v poštev (v teoriji) nashi, hruška - verjetno tudi kutina, na kutino cepijo križance med hruško in sorbusi (jerebika, skorš, ... ) - in verjetno tudi jerebika.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Optimist je napisal/a:
Pr tolk lastnikih asimin pa res ne bi smel biti problem cepič primerne debeline

To sem tudi jaz mislil napisati, pa si me prehitel.
Imam sicer mlajši nasad asimin, a če ti nihče ne bo ponudil cepičev, mi sporoči naslov na ZS in ti pošljem 3 vejice. Več jih nimam tako debelih.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

mravlja je napisal/a:
Križanec, ja. Torej pridejo v poštev (v teoriji) nashi, hruška - verjetno tudi kutina, na kutino cepijo križance med hruško in sorbusi (jerebika, skorš, ... ) - in verjetno tudi jerebika.

In seveda Aronija ter Mokavec_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Video o kalemljenju duda u proleće na procep na podlogu duda.

https://www.youtube.com/watch?v=FyEsTl_rQ
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

Citiram:
Apricots growing on plum roots may not be as productive as those grown on apricot or peach roots. Peach root for apricot is quite popular.
https://www.sciencedirect.com/topics/biochemistry-genetics-and-molecular-biology/apricot

Tule piše, da naj bi bila breskev, kar popularna podlaga za marelice... Ima kdo kakšne uspehe, izkušnje ??
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Jaz sem pred leti to poskusil.
Cepljenje je bilo uspešno, a potem je bila sama rast slabotna.

Sedaj imam poskus marelice na slivo. Prijelo se je, kako bo naprej, bomo pa videli.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Baje zunaj (izven Slovenije) na slivo radi cepijo.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Marelico cepim na sejance slive in ringloja.
Odgovori