Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Ena iz merkurja je bolj kot ne hirala že od sajenja - lanske pomladi - so imeli zgleda problem s preraščenimi koreninani, pa so jo kar z lončkom presadili v večji lonec, jaz pa tudi nisem tako globoko brskal po grudi ko sem jo sadil
tako da sem jo zamenjal z eno od ferdota.
Pa me zanima, ali ta gozdna "podrast" - ciklame lahko ostanejo pri borovnici, ali jih raje presadim na svoje mesto?
tako da sem jo zamenjal z eno od ferdota.
Pa me zanima, ali ta gozdna "podrast" - ciklame lahko ostanejo pri borovnici, ali jih raje presadim na svoje mesto?
Prvič pognojimo malo pred cvetenjem, to bo letos predvidoma sredi aprila, nato
pa še dvakrat v razmahu 15 - 21 dni. Vsakokrat po 8 dag to je šibka pest.
Po koncu junija ne gnojimo niti s foliarnimi gnojili. Če je le mogoče gnojimo
tik pred dežjem. Ne gnojite preblizu grma, da ne pride do ožiga vej.
Borovnice potrebujejo dovolj prirastka, zato je nujno dodajati dušik v
amonijski obliki, v nitratni obliki pa je toksičen!
._________________Narava vse povrne!
pa še dvakrat v razmahu 15 - 21 dni. Vsakokrat po 8 dag to je šibka pest.
Po koncu junija ne gnojimo niti s foliarnimi gnojili. Če je le mogoče gnojimo
tik pred dežjem. Ne gnojite preblizu grma, da ne pride do ožiga vej.
Borovnice potrebujejo dovolj prirastka, zato je nujno dodajati dušik v
amonijski obliki, v nitratni obliki pa je toksičen!
._________________Narava vse povrne!
Naslednji teden, v torek, se obeta zelo nizka temperatura...
https://www.timeanddate.com/weather/slovenia/ljubljana/ext
Kar -8°C iz ponedeljka na torek ponoči. Očitno bomo letos brez vsega, še brez borovnic. Upam, da to še ni tako natančna napoved in da bo malo manj mrzlo...
https://www.timeanddate.com/weather/slovenia/ljubljana/ext
Kar -8°C iz ponedeljka na torek ponoči. Očitno bomo letos brez vsega, še brez borovnic. Upam, da to še ni tako natančna napoved in da bo malo manj mrzlo...
Že večkrat sem/smo pisali, da je poleg jesenskega gnojenja z NPK gnojilom
za borovnice spomladi nujno dodati amonijski dušik oz. amonsulfat in sicer
trikrat po 5-8 dag v 15-21 dnevnih razmakih, prvič okoli 15. aprila.
Za amonsulfat se oglasi pri meni, ker ga drugje verjetno ne boš dobila!!!
Brez dušika bo borovnica hirala in nič priraščala._________________Narava vse povrne!
za borovnice spomladi nujno dodati amonijski dušik oz. amonsulfat in sicer
trikrat po 5-8 dag v 15-21 dnevnih razmakih, prvič okoli 15. aprila.
Za amonsulfat se oglasi pri meni, ker ga drugje verjetno ne boš dobila!!!
Brez dušika bo borovnica hirala in nič priraščala._________________Narava vse povrne!