Možnosti virtualnega srečevanja

crtj-admin
Site Admin

Možnosti virtualnega srečevanja

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bicikel je napisal/a:

Če zelo pogrešaš Gartlčanijo, pa lahko uporabimo tehnologijo kot je sedaj v modi - videokonference. Lahko pomagam s sklicevanjem, če se komu zdi, da bi se tako povezali. Metuljc gotovo to že uporablja za šolarijo.
Če ne na računalniku, pa gre na pametnem telefonu.

Misliš zoom, Bicikel? Res bi lahko imeli enkrat video srečanje. Wink
Nazadnje urejal/a Plamenka 29 Mar 2022 11:33; skupaj popravljeno 2 krat
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ja Bicikel sem čakala, kdaj prideš s kako tako na plan. Ej dragi moji, lahko je vam, kaj pa jaz?
Sad

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bicikel, ohoho, tole z okroglo pa ne bo od muh... Bom spila en glaž na tvoje zdravje. Tole z zoomom bi bilo super, samo nimam kamere in ne pametnega telefona. No, mogoče bi mi pa kdo od mojih dragih posodil svoj pametni telefon za klepet._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz pa imam "pametni" telefon, ampak sem pa sam precej butast za te video zadeve ...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Moja ta druga hčerka je praznovala ravno na velikonočno nedeljo. Ne sicer okroglo, ji še eno leto manjka. Pa sta nas z zetom sklicala na Zoom.
Hja, zelo je odvisno od tega, kakšne naprave ima kdo, kako močno/hitro povezavo, kako so sodelujoči disciplinirani pri oglašanju, pa sklicatelj mora biti dobro usposobljen za dajanje navodil. Mi smo zraven imeli kup majhnih otrok, ki so zelo motili, dokler se niso naveličali kazati pred kamero razne "zanimivosti" in govoriti vsevprek, potem so se pa "distancirali" k svojim igračam. Pa študenta in dva srednješolca smo težko kaj razumeli, pa ne vem, ali zaradi slabe povezave ali zaradi malomarnega izgovarjanja.
Srečanje je omejeno na 40 minut, a ga podaljšajo.
Gostitelja sta nam postregla s kadečo se kavico pred kamero, mi smo jim zapeli: to je zaradi zamika posebno doživetje, smo snemali in se potem pri predvajanju pošteno narežali bhuahahaha
No, nek presežek druženja ni bil, vsekakor pa po štirih tednih veliko bolje kot nič.
Obstaja pa še FreeConferenceCall.com, kjer se dobivamo z neko skupino in deluje precej podobno.
Skratka: se kmalu slišimo in vidimo, ne Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Zooma sicer ne poznam, ker ga zaradi varnostnih lukenj ne smemo uporabljati za službene namene. Bom pogledal, sicer pa bi metuljc najbrž vedela največ o njem.

Seveda je problem, če nas je veliko naenkrat in bi čvekali vsi vseprek. Za pogledati je ali lahko organiziramo krožke/sobe/mize/razrede kamor bi se vključevali, recimo največ 3 do 4 naenkrat.

Jutri bo ravno bolj sredinski torek, ko bi bilo vmesno mesečno srečanje. Bi bilo kaj za poizkusit. Ura pa bi bila lahko večerna, da smo še zunaj, ko je svetlo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bicikel, meni se ne zdi, da bi nas bilo preveč. Pri obeh naših šolarjih je preko zooma hkrati prisoten cel razred. Včasih se pogovarjajo, včasih ima en referat, pa ga drugi poslušajo, enkrat so bili pa vprašani po štirje na uro. Saj na srečanjih tudi ne govorimo vsevprek, eden nekaj reče, drugi odgovori. Pa verjetno nas ne bi bilo za en razred.

Pa eno temo bi bilo dobro odpret, ker pišemo v voščila.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, zoom omogoca tudi delo, zacasno, v manjsih skupinah. Sicer pa, osnovni zoom je enostaven. Samo, naj se ga kdo drug kot gostitelj loti, jaz imam sluzbenih nebroj. No, ce se za naslednji torek zmenimo, lahko takrat malo potrenirate, se registrirate, povabite enega ali dva, na mejl in klepetate. Embarassed
Zoom.us vtipkate in..... sledite navodilom, ce so ljudje strpni, tudi vec kot 30 ni problem, je pa res, da je naenkrat na ekranu vidnih le 25 udelezencev.
Ce hocete, lahko v doglednem casu odpremo temo, napisem kratka navodila,....pa se lotite. Za naslednji teden lahko pa jaz posljem oz. tu objavim vabilo (link do srecanja). 🍀🍀🍀🍀
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Ali ni zoom plačljiv?
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”