Moj mali gruntek

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepa kombinacija. up
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Mfranc, imaš "la fête en rose", zraven si lahko zapoješ še "La vie en rose", da bo v kompletu Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako lepo ti cveti igličasta plamenka! Pri meni ji pa nekako ne uspeva. Kamorkoli že jo nasadim, počasi izginja. Crying or Very sad
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, neplanirana kombinacija Wink .

Lpmami, petje "La vie en rose" prepustim kar Pariškemu slavčku https://www.youtube.com/watch?v=rzeLynj1GYM Very Happy

Muha, pri meni je skalnjak zaplevelan s tem floksom, čez in čez se je zarastel. Nič ga ne negujem Embarassed , izgleda, da mu paše suša na skalnjaku. Prostor si deli s tolo rožico.

_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

A je tole belo eden eden od repnjakov?
mfranc

Lahko da je, žal pa odcveta. Ko neha snežni metež Laughing , grem pogledat liste, bom več vedel._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

MFranc, oprosti, ker smetim s svojo sliko, ampak ali je nekaj podobnega, kot tole? Ne vem imena.

mfranc

Muha, Plamenka, evo, pred dvema urama sem poslikal mojo rožico. Zelo povečana je, če iz tega lahko kaj ugotovite ..... Rolling Eyes

Na žalost se je danes skoraj čisto obletela, posledica dežja in mraza se vidi tudi na floksu desno. Ko politi cucek je.

Lahko bi bil Alpski repnjak. Da je tako pohitel s cvetenjem, je lahko vzrok to, da se je te tople dni sončil na skalah.

Pa še ena možnost je; skalnjak ni zgrajen tako, da bi bil kup zemlje samo oblečen s kamni na vrhu. Cel je iz zloženih kamnov, od tal navzgor, vmes je zemlja samo kot polnilo.
Poleti v najhujši pripeki in dolgotrajni suši dobi kak dober curek vode, ali nekaj 10 L zalivač vode. Možno je, da ga je izmučila tudi suša - pa čeprav je recimo alpski?

Skalnjaček pa čaka na rekonstrukcijo; delno tudi zato ker ga počasi požira ljubljansko barje.
K sreči moram nekaj narediti s tremi skalcami lehnjaka - manjši dve sta kar položeni zgoraj, večja čaka v bližini.
Na vrtu pa je precej velikih kamnov, ki tudi niso več v funkciji obtežilnikov za gredne tunele itd._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Meni se zdi zelo podoben mojemu Arabis procurens - glej slike na linku, ki sem ga prilepila zgoraj.
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi mojemu je čisto podoben.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”