Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pozeba 2020
Lpmami, ja, tako.
Povezano - meni je bilo malo smešno, ko sem prvič imel stik s pojmom permakulture, hkrati pa tudi več s podeželjem in sem si rekel - čak mal, a se tule ne prodajajo pravzaprav stare prakse pod novo marelo?
Kar je pojav, ki ga poznam s svojega računalniškega področja, ker se vedno znova pojavljajo nove to-pa-res-morate-imet zadeve, ki so v bistvu v nek novorek zapakirane stare z zvončkom in mašnco povrh.
Povezano - meni je bilo malo smešno, ko sem prvič imel stik s pojmom permakulture, hkrati pa tudi več s podeželjem in sem si rekel - čak mal, a se tule ne prodajajo pravzaprav stare prakse pod novo marelo?
Kar je pojav, ki ga poznam s svojega računalniškega področja, ker se vedno znova pojavljajo nove to-pa-res-morate-imet zadeve, ki so v bistvu v nek novorek zapakirane stare z zvončkom in mašnco povrh.
Algoritmi so bili že zdavnaj pogruntani, doživljamo nove in nove komercialne preobrazbe. V računalniških algoritmih ta "zdavnaj" pomeni od nekaj 10 let do dobrih 100 let, pri kmetijstvu pa so nekatere stvari stare že sto let, nekatere pa tisočletja.
Na koncu pa, narava ni nikoli monokulturna. Le izredna pestrost omogoča preživetje.
Na koncu pa, narava ni nikoli monokulturna. Le izredna pestrost omogoča preživetje.
Če se na to navežem, ena največjih groženj raznovrstnosti so domače mačke. Obstajajo kakšni odvracalni strupi proti njim? imam jih vrh glave zadosti, pobijajo ptiče, hrana iz vrta, namenjena otrokom, je zaradi njihovih bolezni tvegana... lastniki se zanje ne zmenijo, kakajo povsod, označujejo teritorij.. rad bi jih odvračal, ne (zaenkrat) pa pobijal._________________NM
-
- Kraj: Domžale
Sicer ne vem, kaj imajo mački s pozebo, lahko pa nadaljujemo tukaj :
http://forum.gartlc.si/gartlc-about2573.html
http://forum.gartlc.si/gartlc-about2573.html
Pri meni, v nižinskem delu B.k. je stanje sledeče:
- koščičarji 100%
- naši 100%
- hruške skoraj 100%, morda kakšno presenečenje za seršene, razen tepk
- jablane šele pričenjajo s cvetenjem oz. so v tem trenutku nekje na sredini
- kivi in trta popaljeno do poganjkov
- šparglji vse kar je bilo zunaj
- jagodičevje cca 50%, preseneča "švicarski ribez" kaj bo v resnice še ne vem, ... razen malin, ki bodo šele pokazale
- ameriška borovnica pozebli še mlajši in nerazviti cvetovi, tisto kar je cvetelo ali pa tik pred za enkrat zgleda še OK. Recimo da je nekje na polovici.
- hrast in jesen 100%, ne bo želoda za divjad
Drugače pa vse po starem, spet je pomlad .... pa kakršnakoli že.
pojasnilo: 100% = v celoti pomrznjeno in ne bo sadeža
- koščičarji 100%
- naši 100%
- hruške skoraj 100%, morda kakšno presenečenje za seršene, razen tepk
- jablane šele pričenjajo s cvetenjem oz. so v tem trenutku nekje na sredini
- kivi in trta popaljeno do poganjkov
- šparglji vse kar je bilo zunaj
- jagodičevje cca 50%, preseneča "švicarski ribez" kaj bo v resnice še ne vem, ... razen malin, ki bodo šele pokazale
- ameriška borovnica pozebli še mlajši in nerazviti cvetovi, tisto kar je cvetelo ali pa tik pred za enkrat zgleda še OK. Recimo da je nekje na polovici.
- hrast in jesen 100%, ne bo želoda za divjad
Drugače pa vse po starem, spet je pomlad .... pa kakršnakoli že.
pojasnilo: 100% = v celoti pomrznjeno in ne bo sadeža