VIRTUALNO SREČANJE - torek, 28. 4. 2020

Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

vrtin2 je napisal/a:
Nismo se postarale, le frizerji nas čakajo
Ja, večinoma smo bili precej bolj lasati kot na zadnjem srečanju.
Poleg tega sem se za svoj 70. rojstni dan v začetku februarja odločila, da pustim sive lase in zdaj sploh ne izpadam med drugimi lasatimi ženskami z narastkom. Takorekoč mi gre covid na roke Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, če s čim ne bom imela problemov na drugem klepetu, bo to zagotovo frizura in siv narastek, hahaha.

Imama pa že zdaj velike probleme z vsemi objemi, ki so se nabrali v tem času... Sploh, ne vem, kje naj jih shranim. Very Happy_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Je kar prav, da počakamo do junija. Mi sicer začnemo 4. maja, a ko berem navodila, si nas Gartlčanov v tej zgodbi še ne predstavljam.

Trenutno smejo biti mize postavljene tako, da je med gosti 1,5 m razdalje. Za isto mizo smejo sedeti le člani istega gospodinjstva. Za vsakim gostom moram razkužiti WC, sicer pa vsako uro. Roke si moram umiti po vsakem stiku z denarjem. Nositi moram masko, ki jo moram zamenjati vsake 2 - 3 ure. Oblečena moram biti v oblačila, ki se lahko perejo na vsaj 60 stopinj ali pa jim med pranje dodati belilo. Registrirani smo kot kavarna, ki ji zakon predpisuje ponudbo vsaj dveh časopisov. Zdaj moram časopise umakniti, prav tako prte in bombone, ki so bili gostom do zdaj na voljo v veliki skledi na šanku, otroška igrala ... Še pika na i: žlička ob kavi ali čaju mora biti zapakirana tako, da je preprečen stik z njo.

In vam povem, da me je kar strah začeti. Sem bila včeraj in predvčerajšnjim v lokalu, sem ga pač pripravljala na zagon; hladilniki in aparati so izklopljeni, potrebni čiščenja, treba je iztočiti nekaj vode iz pip, preveriti rok uporabe pijač ... In so ljudje hodili mimo, se ustavljali, trkali na vrata, se napovedovali, očitno je, da se veselijo druženja. A ko bodo prebrali vsa navodila, ki jih moram polepiti po lokalu in terasi ...

Ni druge, lahko le upamo, da se virusa znebimo. Mislim pa, da se bomo morali kar navaditi nanj in se kot posamezniki in kot družba truditi, da nas zaobide.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tolažim se s pregovorom, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Upam, da zdrži tudi v tem primeru.

Nekaj nadležnih higienskih navad (razkuževanje rok, nošenje mask pri kašljanju in kihanju v družbi, omejitev rokovanja in objemanja ...) bo verjetno ostalo še kar nekaj časa. Nasploh bi bilo dobro, da bi se prijele v zimskih mesecih. Gotovo bi bilo ob takih ukrepih manj obolenj tudi za drugimi manj nevarnimi virozami.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Rokovanje je problematično, prav tako poljubljanje, četudi na lice.
Ne vidim pa problema z objemanjem - to bi, ob vsej odsotnosti ostalih stikov - celo priporočil.
Very Happy
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”