Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2020

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Copatka, kje pa to narediš? Lahko poveš, da ne bom preveč iskala?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Tako da ne izbereš BBCode medium linked, kot je svetoval AB, ampak BBCode thumbnail linked. Moj telefon dela ogromne fotke in so z medium linked še vedno čisto prevelike._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Moj poskus. (Kako prilepiti sliko) To so največje sadikce zimskega sejanja paradižnika in sicer je to češnjevec Borges

Lepo bodimo, Mil
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Še en lep pozdrav

Učim se. na slikci naj bi bila andska jagoda

Lepo bodimo, Mil
copatka

Mil, a so ti v zimski setvi vse sorte vzklile?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni so v zimski setvi paradižniki zelo dobro klili, čeprav seveda zelo pozno. Dobro so mi vzklile tudi barvilne rožice. Ni mi pa vzklil čili H. chocolate, ki pa mi ni klil niti na toplem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

H. = Habanero ?
Habanero chocolate: s kaljenjem tega čilija sem imel problem tudi sam, dve in tri leta nazaj. Mogoče je (bilo) pa krivo seme ljubljanske Semenarne?
copatka

Meni so vzklili vsi razen galapagosa. A problem je, ker kalijo različno zgodaj/pozno. In potem za polovico ne veš, a imajo sploh namen vzkliti ali ne Rolling Eyes . Notri kalijo pa vsi približno istočasno in vsaj veš, pri čem si Very Happy . Potem sem zimske zamudnike (ki še maja niso vzklili) prenesla noter, in takoj ko so vzklili, presadila v večje lončke in spet odnesla ven. Saj jim ni škodilo to prenašanje, a za drugo leto moram pogruntati kakšen boljši sistem Razz . No ja, pa ti zimski zamudniki so še vedno čisto majhni ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Copatka, nekateri zimski paradižniki šele sedaj klijejo. Nekaj pa jih tudi ni vzklilo. Največji so češnjevci... okrog 15 cm. Še čakajo na presaditev na vrt.
Toda... res je potrebno ugotoviti najboljšo varianto.

Tolažim se, da tudi samosevci pozno vzklijejo in dajo plodove. Pozno sicer, pa vseeno. Tudi to je res, da teh plodov ni obilo, ker rastline prej plesen napade...

Ker sem balkonske vzgojila notri in jih nato nosila na " sprehod" bo to kar pač bo. Pa tudi od Originalnilist sem dobila nekaj krasnih sadik. Hvala

Pa še vprašanje. Zakaj imam jaz ob slikah napisano še kodo? sem naredila kaj narobe?
Copatka, imaš zs!!

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mil je napisal/a:

Pa še vprašanje. Zakaj imam jaz ob slikah napisano še kodo? sem naredila kaj narobe?
Copatka, imaš zs!!

Lepo bodimo, Mil

Si link od slike uokvirila še dodatno z ukazom Url? To pri ibb.co ni potrebno.

Pri prvi fotografiji sem ti pobrisala samo začetni in končni Url, pri drugi isto, s tem, da sem dodala en manjkajoči ], ki se je pri kopiranju linka izgleda izgubil.
Odgovori