Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Kaj takega še nisem videl. Izgleda precej izsušeno, tudi veje proti koncem so že zgrbančene. Dvomim, da je to posledica mraza, prej bi rekel suše, saj je najbolj spodnja veja pobrala vso vlago. V skrajnem slučaju odreži deblo pod prvo suho vejo, da požene nove. Kaj bolj pametnega se ne spomnim.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Bo res od suše... Sam bi pustil letos pri miru, mogoče še uspe kaj odgnati. Rezal bi februarja drugo leto.
Podobno se je meni zgodilo lani - figo, manjšo, mi je ošpičil voluhar, ostalo se je na podoben način posušilo. Ošpičeno in osušeno steblo sem vtaknil v lonec, steblo ni ozelenelo, je pa odgnalo iz zemlje - letos imam novo figo.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Letos sem se nekaj naočil o rezanju fige.Pradlanskim mi je figa pomrznila, lani pa bujno pognala. Na dveh poganjkih sem skrajšal veje in zdaj opažam na neodrezanih polno figic, na skrajšanih pa nič, bom videl kako bo naslednje leto.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Če je dvorodna figa, zna biti drugi rod tudi na odrezanih vejah oz novih poganjkih, sicer pa so res najraje nekje na koncu lanskoletnih poganjkov.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Bicikel včeraj sem posadila v lonec tvoj VELI BADIN. Do jeseni bo na balkonu.

Hvala za potaknjenec.

Ana
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ta je ostala je bila čisto pod balkonom.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kot da bo letos solidno... Bolgarko je sicer kar prijel mraz, preseneča pa Violeta, ki ima vse vrhove takole nabite.

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni bo pa prvi rod na vseh treh figah zelo skromen.
Še od tistih nekaj plodičev, kar se jih je nastavilo, jih polovica rumeni in bodo odpadli.
Morda bo jesenska runda boljša ...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Za časa največjega pomladnega temperaturnega padca sem umaknil "vse živo" - a mi je preostanek mrzle pomladi (veter) pobral skoraj vse...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni so samo listi in lepa veja. Na veji so zelo veliki, na steblu pod novo rastjo pa je nekaj manjših. Za kakšno bližnje obiranje nič ni videti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 26 Maj 2020 12:02; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori