Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ocimum basilicum - navadna bazilika
Imam. Obrane liste, sveže, a ne mokre, še bolje rahlo uvele, dam v multipraktik, zmeljem, vmes še dodajam liste, preložim v kozarec, zalijem z oljčnim oljem, dobro premešam, da se olje vpije v zmiksano maso. Pazim, da je, ko masa potone, nad njo za prst ali dva olja. Po vrhu rahlo posujem malo soli in dam na temno in hladno.
Tako se mnogo bolje ohrani aroma, kot če miksamo baziliko skupaj z oljem.
Tako se mnogo bolje ohrani aroma, kot če miksamo baziliko skupaj z oljem.