Zadnjič sem izkopala 4 rastline mojega zgodnjega (Colomba) in natehtala 2,50kg. Gomolji so bili veliki, le kakšen mali se je našel. Na eni rastlini je bilo cca 13 krompirjev. Se mi zdi kar v redu. Večjo količino ga bom skopala v nedeljo. Rastline so se že polegle, pa tudi prostor za kapusnice bo treba narediti...
Na vrtu koloradskih hroščev nimam, na njvi pa kolikor hočeš. Zadnje čase je moje prvo opravilo, ko pridem na njivo, da se sprehodim okoli kromiprja in jih pobiram. Sem kar žalostna, ker sem pravi množični morilec _________________naredimo svet lepši
Med česnom so zrasli pozabljeni krompirčki. JUHU, nepričakovan pridelek. Za eno 30 l jupol kanto, različnih debelin...prav debelih in tudi drobnejših na dobrih 5 m2. Ker česen še ni zrel, krompirji pa niso bili ogrnjeni in so posamezni kukali iz zemlje in zeleneli, sem jih z grebljico izkopala.
Oktobra bom posadila vrsto česna, vrsto "pozabljenega", kot jajce velikega krompirja, spet česen, spet krompir....
Če bo naslednje leto tudi tako zraslo, bo to redna praksa.
Letos je (med drugim) krompirjevo leto. Vsi poročajo o odličnem pridelku debelega krompirja.
Jaz sem pospravila ves zgodnji krompir Colomba. Pridelek v razmerju 1:11, kar je za moje "kmetovanje" več kot odlično. Gomolji so bili lepo izenačeni, malega drobižka je bilo samo za vzorec.
Tudi Romano na njivi se zaenkrat dobro drži, vedar mu do izkpa manjka še mesec ali mesec in pol..._________________naredimo svet lepši