Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus trionum - enoletni hibiskus

monikav

Odgovor Napisal/-a monikav »

zanima me kaj pa se predlaga da bi ob zelenici posadila, glede na to da smo urejali vrt in bi potrebovala nekaj za zunaj.

Bi kakšno dober grm posadila, če ima kdo kakšno idejo.

so pa super nasvete naredili tu:

Aye-Aye je napisal/a:
Hibiscus trionum, Angleži ga imenujejo Flower Of An Hour. Domovina je mediteran in Srednji vzhod. Razširila pa se je po Evropi kot plevel. Prezimi kot trajnica v toplih področjih (pri nas ne prezimi), drugje raste kot enoletnica, ki se zasaja sama. Tako da je treba pazit kako se razsaja
naokoli.

Zraste do 0,6 m. Se pa lahko mlade poganjke in liste tudi je, celo korenino, le da je sluzasta in brez okusa. Naj bi bila tudi zdravilna, za kožo, pomirja srbečico in razne iritacije.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Težko je svetovati takole od daleč. Morda boš za začetek našla kaj zase v temah foruma Urejanje okolice

Hibiscus iz te teme je dokaj nežna rastlinica, tudi cvetja nima v preobilju. Za dopolnitev bi že bil, obrobek samo iz njega ne bi bil ravno atraktiven.
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Letos sta se mi od nekje na vrtu pojavili dve rastlini. Danes sem s pomočjo aplikacije za prepoznavo rastlin ugotovila, da gre verjetno za Hibiscus trionum - navadni oslez.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bi rekla, ja. Lahko, da si jih dobila s kakšnimi sadikami. Kar ljubki so, a ne?
Odgovori