Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Odpadanje cvetov

crtj-admin
Site Admin

Odpadanje cvetov

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pred kakšnimi tremi tedni sem kupila Habanero chocolate, pri Čožu na Barju. Grm je visok pol metra in širok 60-90 cm. Ima vzhodno sonce do okrog enih.
Obilno cveti, a cvetki nato odpadejo. Pred enim tednom sem ga zalila z gnojilom za paradižnike (Agrolit, bioaktivator z mikroelementi), pa še vedno odpadajo, mogoče malček manj.
Kaj bi lahko bilo narobe?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Predvidevam, da odpadejo, ker niso oprašeni. Bi vzela čopič/vatirano palčko in se šla čebelico, morda bo pomagalo. Poskusi, izgubiti nimaš kaj.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ja, že delam -
Čebelica Lpmami_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Na, lepa reč - kako hiter, učinkovit in pozitiven vpliv ima lahko en prispevek na "spolnost" papričic na Gorenjskem! Laughing
Pa veliko uspeha! Very Happy Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Da poročam: uspeh je bil gromozanski. Vsak drugi dan sem penzlala nove cvetove in kar naenkrat je ves grm poln plodov. Toliko jih je, da sem zdaj nehala in spet po tleh pobiram neoplojene odpadle cvetke.
Moram enkrat vprašati soseda nad mano, ki ima že leta celo dolžino balkonskega korita (nekaj čez pet metrov) samih čilijev, kako se njemu oprašujejo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se lahko nadejam kakega sadeža, za tako uporaben nasvet? ole ole
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Vsekakor, botrica Metuljc, če bo le letina tako dobra, kot kaže trenutno Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

lpmami je napisal/a:
Da poročam: uspeh je bil gromozanski. Vsak drugi dan sem penzlala nove cvetove in kar naenkrat je ves grm poln plodov. Toliko jih je, da sem zdaj nehala in spet po tleh pobiram neoplojene odpadle cvetke.
Moram enkrat vprašati soseda nad mano, ki ima že leta celo dolžino balkonskega korita (nekaj čez pet metrov) samih čilijev, kako se njemu oprašujejo.

Nekaj podobnega se je meni zgodilo prav H. Chocolate čiliju, vendar s to razliko, da ga nisem penzlal, ampak foliarno gnojil z epsom raztopino. Zdaj bujno cvete in že nastavlja plodove. Jaz pa vesel ko radio Very Happy_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Žlehtnoba, saj meni je bujno cvetel, le cvetovi niso bili oprašeni (kot je pravilno ugotovila Metuljc)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori