Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
Pozdravljeni
Mi smo imeli sodni dan že kar ob desetih zvečer in ponoči. Zjutraj sem že vse pometla in pobrala po tleh okrog hiše . Potem sem šla pa na obhod po vrtu in sem mislila, da me bo kap. Resnično. Na tleh je ležal moj kaki Jiro, ki je bil lani spomladi posajen in je bil čudovito drevo. Bila sem kar ponosna na sebe in na moj kaki.
Poglejte tole
Drugič bom zabila zraven železno štango
Počutim se, kot bi mi en del mene odtrgal
Res sem žalostna
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Mi smo imeli sodni dan že kar ob desetih zvečer in ponoči. Zjutraj sem že vse pometla in pobrala po tleh okrog hiše . Potem sem šla pa na obhod po vrtu in sem mislila, da me bo kap. Resnično. Na tleh je ležal moj kaki Jiro, ki je bil lani spomladi posajen in je bil čudovito drevo. Bila sem kar ponosna na sebe in na moj kaki.
Poglejte tole
Drugič bom zabila zraven železno štango
Počutim se, kot bi mi en del mene odtrgal
Res sem žalostna
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Muha hvala za nasvet. Sem to že probavala. Tam je prelomljeno kjer je bilo cepljeno in še razklano 15 cm. Sem se pošteno namučila, ker pa ni tako malo drevesce. Je veliko 2 m in sila olistano in težko, pa še mokro. Najprej sem na to pomislila, da bi spravila to skupaj. Nisem mogla in še bolj se m i je razklalo po dolžini.
Žal..._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Žal..._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ker gre za biti ali ne biti, naredi drastičen poseg. Odreži ga na višini prve veje. Ostalo krošnjo pozabi. Zamaži rane, potem pa ga poizkusi naravnati in poviti. A kaki je delikaten in hitro počrni ter se slabo celi.
Letos sem upošteval čas 15 sekund in sta se mi dva cepiča od treh prijela.
Do letos nobeden, ker sem predolgo mečkal s podlago in cepiči.
Upaj pa na najboljše.
Letos sem upošteval čas 15 sekund in sta se mi dva cepiča od treh prijela.
Do letos nobeden, ker sem predolgo mečkal s podlago in cepiči.
Upaj pa na najboljše.
-
- Kraj: Domžale
Tinko, kateri način si uporabil ?
Meni se do zdaj še noben cepič na kakiju ni prijel.
Lansko leto sem nacepil 4 cepiče Nikita's Gift od mfranca ( 2x angleška, 2x navadna kopulacija ).
En cepič je sicer odgnal in lepo kazal do zime, spomladi pa je bil suh.
Letos sem poskušal cepiti cepiče D. Virginiana od Igy-ja ( za lub, ker so bili tanki ). Nič ni odgnalo.
Cepljenje kakija mi res še ne gre ...
Meni se do zdaj še noben cepič na kakiju ni prijel.
Lansko leto sem nacepil 4 cepiče Nikita's Gift od mfranca ( 2x angleška, 2x navadna kopulacija ).
En cepič je sicer odgnal in lepo kazal do zime, spomladi pa je bil suh.
Letos sem poskušal cepiti cepiče D. Virginiana od Igy-ja ( za lub, ker so bili tanki ). Nič ni odgnalo.
Cepljenje kakija mi res še ne gre ...