Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fižol
Zanimivo bi bilo ugotoviti, koliko ostankov škropljenja ali avtomobilskih izpuhov se izloči pri namakanju in prevretju, kar je pri kuhanju fižola pravilo. Po prebiranju raznih virov naj bi se večina takih snovi nabirala v koži/olupku semen ali sadežev. Pričakovala bi, da se vsaj del izluži v vodo, ki jo itak zavržemo.
Še za nekaj drugega gre. Kako lahko človek posadi fižol med hmelj, ga šprica s pesticidi in potem nekomu proda? Če zna pridelat hmelj, kar je kar zahtevna agrotehnika, potem ne moremo govoriti o nekem neukem kmetu, ki ne ve, kaj so FFS-ji. Ljudje znajo govoriti samo o nevarnostih raka, še hujše pa se mi zdijo genske okvare, ki lahko zaznamujejo še naslednje generacije. In ravno FFS-ji so taki. Zakaj je toliko neplodnih mladih ljudi, toliko avtoimunskih bolezni, alergij itd., itd. Pa naj admin tole mojo objavo zbriše, če ni v kontekstu.