Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2020

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Muha, samo tebi se imam zahvaliti, da imam letos paprike. In Boštjanu.

tvoje White bull pridno delajo. Misliš, da se splača pustiti eno zoreti za seme? Če ne, se bom drugo leto pridružila skupinskemu nakupu, če bo aktualno._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za seme: poskusi. Jaz bom s Sweet Pepper White. Če bo skrižana, pač bo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

S papriko Candy Cane F1 sem zadovoljna. Zgodnja, rodna in okusna, pa še lepa. Wink Dve rasteta posebej, da bom pobrala semena. Posejala bom vsa, potem pa izbrala tiste s pisanimi listi, pa bom videla, če bodo plodovi podobni letošnjim.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

No-name paprika. Pravzaprav ime ima: "paprika iz Špara". Januarja kupila rdečo, veliko, mesnato, vzela seme in jo kasneje posadila. Vročina zadnje dni pred dežjem ji je dobro dela in se lepo redi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni so šele pred dobrim tednom začele konkretno zoreti.
No, zdaj jih bo pa vrh glave, vse naenkrat ...

Prve so imele neke večje črne fleke, kot nekakšna gniloba ali plesen, je bilo treba malo odrezat.
Zdaj je ta faza že mimo, so lepe, zdrave. Včeraj sem potrgal slabe 4 kilograme rdečih za ajvar. Pa bi jih lahko skoraj še enkrat toliko.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tudi pri nas slabo zorijo, komaj za sproti.

Najbolj kasni Ljubov dlan, pobrali samo nekaj plodov, grmi so polni čisto zelenih. Te verjetno ne bojo dozorele. Ne vem, za kaj bojo uporabne zelene .... Rolling Eyes_________________mfranc
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Pri nas je Ljubov dlan dal prvo rundo rdečih, zdaj pa cveti za drugo rundo, ki ne bo dozorela in bo šla narezana v zmrzovalnik za vir C-vitamina za pozimi.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Paprika je šele sedaj bolj resno začela zoreti (pa tudi debeliti se). Za pečenje mi je kar lepo uspela paprika, za katero sem seme vzela iz Lidlove za pečenje. Žal pa sem popolnoma pozabila spomladi posejati Ljubov dlan, pa me je za naslednje leto malo strah, a bo staro seme iz leta 2019 cimilo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Z gojenjem paprik nimam še veliko izkušenj. A se debeli šele potem, ko začenja spreminjati barvo in lahko upam, da bodo moje iz trgovinskega semena postale bolj mesnate? Originalno so bile zelo mesnate._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi pri meni zorijo bolj počasi. Minice imamo za sproti. Prve Ljubov dlan bodo te dni dokončno pordečele - jih bom pekla za sproti, za ajvar pa bom morala na tržnico..._________________naredimo svet lepši
Odgovori