Oddeljeno iz teme Srečanje 3. 10.2020

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, češnca, tudi ti? Crying or Very sad
Upam, da si zdaj v redu.
Jem mandarine, si bom pa raztopila še kakšno šumečo tableto. Pa kislo zelje se priporoča.
Korona res ni navaden prehlad ali ena gripca. Obe osebi, ki ju poznam, sta bili še dolgo utrujeni in je trajalo, da sta prišli k sebi. Pa tudi, ko ozdraviš, se še ne ve ali je virus pustil kakšne posledice recimo na srcu ali kje drugje. To mi je omenila zdravnica.
Je pa fino, če si lahko izmenjamo izkušnje, kaj pomaga.
Za izkašljevanje se mi pa zdi zelo učinkovito, če se zvečer namažem po vratu in prsnem košu z oljem 31. No, pa gosta juha, v katero natresem čilijev prah, kolikor ga prenesem. Potem izkašljam, tudi če ni nič za izkašljati.
Wink Zanimivo je bilo, da sem en dan prenesla veliko količino čilija, zdaj sem pa spet bolj občutljiva na pekoče.

Upam, da bomo z upoštevanjem ukrepov čimprej zaustavili širjenje virusa!
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, vama želim da se čimprej pozdravita, pa brez posledic!_________________mfranc
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Plamenka pozdravljena
_
Želim ti čimprejšnje okrevanje in se ve, brez posledic
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Plamenka, želim vama hitro okrevanje! Ferdo, pazite nase.
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Takle mamo...Pri meni se je začelo se praskanjem po grlu. Spila čaj in je nehalo. Drugi dan se je ponovno začelo, spet čaj in je nehalo. Nato je bil nekaj dni mir. Nato pa vse naenkrat: suh kašelj, težko dihanje, driska, slabo počutje. Takrat je že zvonil alarm v glavi. Po dolgem trudu sem dobila zdravnika. Njegov komentar je bil, da veliko ljudi meni, da so se okužili, da kroži veliko viroz, da obtožujemo zdravnike, da so prinesli virus iz Italije, čeprav tega nisem niti omenila. Skratka, ni me vzel resno, ker nisem bila na kritičnih območjih, v stiku z znanim okuženim in nisem imela vročine. Če bi bila dežurni hipohonder, bi še razumela, ampak nisem potrebovala nobene stvari 15 let...Nato sem se zaprla v klet za 10 dni. Vsak dan je bilo nekaj novega, ampak ni bilo prehudo. Najbolj nor simptom je bila količina izcedka iz nosu in grla. Medtem, ko sem odvrgla en uporabljen robec in vzela drugega, mi je s konice nosu tekel potoček. Istočasno sem izkašljevala gnoj s kovinskim okusom, od kašljanja in usekovanja pa so mi tekle solze. Nikoli nisem doživela česa podobnega. Povsem jasno mi je, zakaj ljudje umrejo. Če virus prodre v pljuča, se utopijo oziroma zadušijo v lastni sluzi. Pri meni je bil k sreči samo v nosu in grlu.
Čez čas so mi poslali vabilo na krvodajalsko akcijo, ker je bil ravno minus v moji skupini. Ko sem omenila, da sem verjetno prebolela covid-19, so me vzeli zelo resno in raje vzeli plazmo. Tam so z dodatnim testiranjem potrdili protitelesa.

Zdaj sem povsem zdrava, ni pa rečeno, da sem tudi imuna. To je bil prvi polčas.
Wink
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Češnca, ti si bila med prvimi obolelimi? Res zoprno!

Pa Ferdu želim, da čimbolj pazi nase in da se srečamo na spomladanskem srečanju!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hudo!
Češnca, hvala. Takole iz prve roke je več vredno, kot vse okrožnice. Si uspela domače obvarovati?
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Muha, nihče ni imel simptomov. Možno, da so dobili premajhno porcijo ali pa so bili asimptomatični. Ne vem, ne od koga sem dobila, ne če sem koga okužila, nič...

Plamenka, ja, precej med prvimi. Verjetno sem takrat vedela več od zdravnika in mu je to šlo v nos. Rešilo me je znanje in neizogibni vitamin D, ki sem si ga priskrbela že februarja. Very Happy Vsem toplo priporočam, da se založite z njim čez zimo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Plamenka, tudi jaz ti želim čimprejšnje okrevanje brez zapletov in kakšnih kasnejših posledic! Vidim, da uporabljaš olje 31 - za izkašljevanje je dosti boljša krema materine dušice. Namažeš se po bronhijih in zadaj med lopaticama.

Češnca, ti si pa zdaj že tretja, za katero vem. Hvala, da deliš svoje izkušnje (upam sicer, da jih ne bom potrebovala Wink ) .

Obema lep pozdrav s hribov, kjer se na srečo počutimo kar varne Smile_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ja, slabo vreme je pred vrati, zima prihaja. Srečno vsem. Bodite zdravi.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”