Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pravi kostanj - Castanea sativa
Hči je posadila kupljen maroni, ki je vzklil. Presadili sva ga na parcelo, nič cepili. že tri leta pridno raste, ampak je majhen. Lani sem začela konkretno gnojiti. Poleg raste še samosevec. Čez mnogo let bomo lahko primerjali plodove. Upam.
predvčerajšnjim smo nabrali zgodnji kostanj, ki presenetljivo ni bil popolnoma droben.
Lemi, v gozdovih je polno mladih kostanjevih sadik. Sorodnik jih je presadil na travnik, ugotavlja, da postane kostanj debel, če nima konkurence oz. raste sam. Če boš še cepil, si pa zmagal._________________Lp, Živa
predvčerajšnjim smo nabrali zgodnji kostanj, ki presenetljivo ni bil popolnoma droben.
Lemi, v gozdovih je polno mladih kostanjevih sadik. Sorodnik jih je presadil na travnik, ugotavlja, da postane kostanj debel, če nima konkurence oz. raste sam. Če boš še cepil, si pa zmagal._________________Lp, Živa
tinko je napisal/a: |
lemi1. Kako ne bi poznal tvojih krajev, čre sem doma iz Rovt in sem 4 leta obiskoval šolo v D. Logatcu. Lahko se zmeniva pomladi in ti pomagam cepiti nakopane rastline. Saj sem večkrat na vašem - našem koncu in mi ura vožnje ne dela preglavic. |
Tinko,hvala za ponudbo in seveda ,če ti nebo odveč se bova dobila pa magari na pijači in posvetu.
Zdaj si pišem kaj bi zasadil ,ker prostora imam nekaj in bi ga izkoristil.
Se veselim 🙂_________________Glede strele:
Pod hrast ne hodi v past. Kjer smreka stoji, naj
vse beži. Jelke se boj, a pod bukvijo stoj!
živa je napisal/a: |
Hči je posadila kupljen maroni, ki je vzklil. Presadili sva ga na parcelo, nič cepili. že tri leta pridno raste, ampak je majhen. Lani sem začela konkretno gnojiti. Poleg raste še samosevec. Čez mnogo let bomo lahko primerjali plodove. Upam. predvčerajšnjim smo nabrali zgodnji kostanj, ki presenetljivo ni bil popolnoma droben. Lemi, v gozdovih je polno mladih kostanjevih sadik. Sorodnik jih je presadil na travnik, ugotavlja, da postane kostanj debel, če nima konkurence oz. raste sam. Če boš še cepil, si pa zmagal. |
No ravno to bom naredil letos in upam da uspe.Nakopal bom pa tudi kašno rastlino v gozdu in jo spomladi dal na parcelo.
🤔_________________Glede strele:
Pod hrast ne hodi v past. Kjer smreka stoji, naj
vse beži. Jelke se boj, a pod bukvijo stoj!