Vlagomer

crtj-admin
Site Admin

Vlagomer

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kvaliteten sobni vlagomer iščem. Sanirali smo sobo na severni strani hiše, in bi rad imel vlago na očeh Wink .

Kakšne izkušnje?_________________mfranc
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Mi imamo vremensko postajo, ki meri med drugim vlago tako zunaj kot znotraj, že 18 let. Pametno je imeti podatke tako o notranji, kot zunanji vlagi, da veš, pri čem si. In kdaj je pametno zračiti.
mfranc

češnca je napisal/a:
Pametno je imeti podatke tako o notranji, kot zunanji vlagi, da veš, pri čem si. In kdaj je pametno zračiti.

Se strinjam, in bom poskusil najti kaj za obe meritvi. Ampak trenutno sem tole odložil, prestavil na čas po pripravi vrta na zimo. Samo vremenskih postaj je že nekaj doma, takih bolj preprostih, temperaturnih. Ena ima sicer možnost meritve vlage, ampak je že starejša, in dvomim, da bi našel pripadajoči senzor.

V štartu me mučijo samo mnenja, predsodkik, da so vlagomeri precej netočni ..... Rolling Eyes_________________mfranc
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Nabavil sem tole, če morda prav pride:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07JHJQTG3/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

(ni affiliate link)

postaja + 3 x senzor temperatura / vlaga

ni nek pokal za kvaliteto, vendar deluje dovolj dobro, da lepo spremljam rastlinjak, garažo in sobo, v kateri poteka sušenje po počenem vodovodu (bljak).
mfranc

Zanimiva ponudba, hvala za link Wink . Ni čisto po mojih zahtevah, ampak tudi sam že kupujem (....in kupujem Cool ) kak vlagomer za predvzgojo na terasi.
Všeč mi je tudi doseg senzorjev do 100 m, zunanji senzor temperature (30 m dosega) imam sedaj preblizu hiše in ne meri temperature na vrtu.

Še malo pobrskam in se verjetno odločim za tole._________________mfranc
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Teh 100 m je morda jemati z rezervo oziroma tako bi bilo v idealni liniji brez ovir (pravijo tudi sami), ranga 30 pa je preverjeno OK.

Pri nas en meri sobo, v kateri poteka sušenje in ima nad 40 C; drugi rastlinjak ravno nekje 30 m stran skozi 2 zida; in tretji garažo cca 20 m prav tako skozi 2 zida.
mfranc

Saj računam z rezervo, na vrtni razdalji bo oddaljen nekih 20 m. Sedanji ima max. doseg 30 m in na vrtu ni deloval. Seveda, cel kup ovir je vmes Rolling Eyes ._________________mfranc
Odgovori

Vrni se na “Čvek”