Sončnice - semena, olje

Odgovori
mamy

Odgovor Napisal/-a mamy »

Danes sva si z brbr pisali o teh sončnicah, ki so tako-tako. Glede na predlanske lepe velike sončnice iz Bele Krajine, so te resnično slabe.
Mislim, da je prav. da smo na tem mestu to zapisali in da bomo v prihodnje bolj previdni. Prodajalec pač mora dobiti povratno informacijo, da je prodal slabo robo.
Siničke bodo pojedle, kolikor bodo.
Mislim pa, da se vseeno lahko zahvalimo brbr, ki se je zelo potrudila. Vsi vemo, da je s tako koordinacijo precej tudi nehvaležnega dela.

Naj zapišem še, da sem že večkrat kupovala v skupinskih naročilih na različnih koncih in so se vsa doslej res dobro iztekla. In prav je, da jih obdržimo še naprej. Malo več previdnosti pa nikoli ne škodi.

Vsekakor je posel dober takrat, kadar sta obe stranki zadovoljni. In tokrat smo kupci potegnili takratek konec.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Zrna so malo drobnejša, vendar so vsa tudi najmanjša, polna. Sem prerezal deset naključnih vsa so polna. Nisem pa še hranil ptic z njimi, imam še staro zalogo. Brbr, hvala za organizacijo, ko nastopi prava zima, bodo šle za med.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala za zapisano.
Bomo videli, kako bo. Mogoče ptice niso tako natančne kot mi.

Češnca, tvoj seznam bi pa lahko prilepila še v temo ptičje krmilnice, se mi zdi. Tule se bo izgubil..._________________naredimo svet lepši
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Tudi "naši" ptički pojejo zelo malo hrane. Imajo letos res toliko zaloge drugod?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri meni je te dni spodoben promet v hišici. Pestrost ptičjih vrst kar velika.
brbr

Izgleda, da je zmanjkalo druge hrane, ali pa so se pri meni ptički vdali v usodo in so začeli zobati seme sončnic, ki smo jih kupili. Končno so izpraznili krmilnico. Tako sem jo danes ponovno napolnila in takoj so prišli prvi jedci..._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Končno mi je zmanjkalo predlanskih sončnic iz skupinskega nakupa in sem odprla vrečo z letošnjim (no, zdaj že lanskim) nakupom. In, glede na vaše pripombe, sem prijetno presenečena.
Sončnice so lepe, črne, bleščeče, vmes kakšna bela ali črtasta, tu in tam kakšno koruzno zrno in košček stebla. Niso prašne.
Zadovoljna, zelo, ptiči pa, vidim, tudi. Še taščica je čakala zjutraj na veji na semena.
Se vidi, da je sneg, včeraj so kar precej zrnja znosili. Zdajle je že čas po njihovem zajtrku, zato so le kakšni zapoznelci na oknu. No, saj bodo kmalu prišli na kosilo.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Dva sta v krmilnicah in mečeta na tla, lički čižki in ščinkavci raje pobirajo s tal.
Gredo pa sončnice zdaj dobro v promet, vsak dan dva litra.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ooo, imaš pestro !
brbr

Celo zimo je bilo pri meni ptičje zatišje. Tako sončnice, kot lojne pogačice so samevale., potrošnja je bila zelooo slaba...
Na pomlad pa se je vse spremenilo. Ptic je oblilo - razo raznih. Lakota neizmerna. Tako mi bo sončnic kmalu zmanjkalo.
Zdaj vem, da s sončnicami ni bilo nič narobe...._________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”