Harka

crtj-admin
Site Admin

Harka

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Moji možgani so že skoraj na off ob tej uri, zato bom samo par fotk s komentarji objavila. Letos imam poleg "njive" na terasi v lončkih še par pravih gredic.

Krompir v vrečah in loncu na začetku:

In po parih tednih:

Mojih 8 gredic (od tega so 3 s paradižniki Rolling Eyes, da ne govorim še o tistih, ki so doma ostali)

Amarant

Tobak

Pridna pikapolonica

Tole je pa spet s terase, vreča s paradižniki in domovanjem za deževnike v sivi cevi na sredini (paradižniki bi morali biti praviloma vsi nizki in povešavi, pa jih nekam v višave nese, očitno sem sorte zamešala Embarassed Rolling Eyes ) Smo jih pa že obirali Very Happy
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Lepo in zanimivo!
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Rezultati poskusa gojenja krompirja v vrečah: PORAZNO Embarassed Crying or Very sad Rolling Eyes Evil or Very Mad in razlogov je lahko ogromno. Smile

- ker je rasel na pokriti terasi, so ga napadle uši
- verjetno sem ga prepozno zakopavala, saj mi je zmanjkovalo časa in ga nisem "okopala" takoj (max. 10 cm) , ko je iz zemlje pokukal
- verjetno se je kdaj tudi presušila zemlja, saj je zadevo težko kvalitetno zaliti. na vrhu vse plava, voda stoji,... na dnu pa nič
- niso zacveteli ampak so se prej začeli sušiti

Iz ene vreče s petimi gomolji, nisem dobila nič. Iz druge vreče prav tako s petimi gomolji, sem dobila tri drobčkene krompirčke, iz korita z 20 gomolji jih je pa ene 20 ratalo, ampak so tudi čisto drobni.

Bomo videli, kako bo uspelo na vrtu, kjer sem jih zakopala v globoko jamo in jih sproti zasipala (tukaj mi je celo uspelo ujeti še majhne) in so sedaj začeli cveteti.

Drugo leto pa spet poskusim z vrečami, če jih že imam, mogoče s kakim globinskim zalivanjem in bolj ažurnim zasipavanjem.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”