Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

lani sem dve vrsti poskusno. Ker je bila odlična letina krompirja, je bila razlika samo v času, nekaj prej sem ga kopala. Letos sem 4 vrste posadila v nedeljo. Doma sem ga dala prej kalit. Polivinil čez loke, bom videla, kaj bo. Ni pravi rastlinjak, ker bom loke pospravila, ko bo vreme dopuščalo (sredi maja). Pravijo, da naj pokrijem še s kopreno. Bom. Upam, da mi veter ne odnese polivinila. Teden nazaj mi ga je.
Ravno tako sem lani nizki stročji fižol posadila na ta način. Lep je bil in zgoden, vendar ga nisem prej kot konec aprila sadila. Ostalim je slabo delal, ker ni bilo prave toplote na prostem.

Sestra je lani pod toplo gredo posadila krompir in smo jedli konec aprila zelo debelega. Je pa imela novino (prvič orano spočito zemljo). letos je vajo ponovila en teden pred menoj. Krompir bo - njen ali moj Laughing_________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Juglansov krompirček, ki sem ga novembra dal v vedro s peskom in ga zakopal v rastlinjaku za hišo.
Vmes sem ga enkrat, ko je bilo nekaj dni malo bolj mraz vzel ven za en teden in preveril stanje, potem pa dal vedro nazaj v zemljo.

Izgleda, da je lepo prezimil, kalčki so le minimalni, morda nekaj milimetrov ali pa le nakazani.

------
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, tole je pa odličen način shranjevanja, se mi zdi. Super!_________________naredimo svet lepši
brbr

Mislila sem v ponedeljek posaditi zgodnji krompir Colombo. Zdaj pa, glede na vremenske napovedi, kolebam. Kaj pravite?
Ali ste ga vi že posadili?_________________naredimo svet lepši
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pri nas čaka na varnem - in bo še nekaj časa...
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Mi smo ga posadili v torek in sredo.
Krompir še ni bil zelo odgnan. Računam, da mu v zemlji ne bo prehudo.
Če pa bil v situaciji kot ti, bi počakal, da ta napovedana motnja gre mimo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Okolica Nm je zgodnji krompir sadila tri tedne nazaj, prejšnji teden pa poznega. krompir je ves v zemlji._________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, nič ... sem se opogumil in včeraj pripripravil površino za krompir. Danes zjutraj sem pa še ujel zadnje suhe minute in posadil vse. Ob 9:30 pa je že začelo rositi.
Današnja jutranja T zemlje za Lj-Bežigrad je tam nekje 8-9 stopinj.

Malo kifeljčarja, Juglansovega Igorja in "Avstrijca" ter kot glavnino Divaa.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

lpmami je napisal/a:
S tem sem zaključila svoj eksperiment pridelovanja krompirja iz semena. Vsaj do takrat, ko bom imela svoj vrt, ki bo bolj pri roki.
Hm, hja, zarečen kruh pa to ... da premislim Sem takrat, pred dvema letoma, najlepše in po videzu zdrave krompirčke dala v papirnat škrnicelj in na kuhinjski balkon. Počasi se je okrog nabrala šara, prav veliko prostora niso zavzeli ... no, prejšnji teden sem imela pospravljalske popadke in odkrila krompirček.
Torej, iz tistih micenih gomoljčkov je že lani odgnalo nekaj cime, na spodnjem delu pa nekakšni gomoljčki v barvi mladega krompirčka. Ker sem videla, da je še živ, sem ga pustila. Prejšnji teden to natančno pregledam in dam štiri skupke z nakazanimi listki v zemljo, rahlo zagrnem in čakam, kaj bo.
Tole je: dva kupčka sta prav lepo živa!

[/img][/url]_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Neverjetno, Lpmami, kako je trdoživa ta mladina. Boš poročala, kako bo rastla, a ne?_________________naredimo svet lepši
Odgovori