cinija1 in njeno veselje
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Ovčerejci so različno usmerjeni, danes večinoma v pridelavo mesa, ker je po njem povpraševanje, za volno pa manj. Če pa ima rejec ovce tudi za volno, jih skrbno odbira za svoj trop, da ohranja tiste z dobro volno in čim manj rese (ostre, kratke, bodeče dlake). Drugi odločilni dejavnik za kakovost domače volne je sortiranje nastrižene volne: volna slabše kakovosti in zelo umazana mora v odpad. Tretjič: črna volna je po navadi bolj groba in ima več rese. Tako je tudi siva volna (mešanica bele in črne) po navadi bolj groba in bodeča od bele.
Sama volno za barvanje z rastlinami kupujem od kmeta, za katerega vem, da skrbi za kakovost volne. Ker jo še previjam in perem, se dodatno očisti smeti, pa tudi ročno jih odstranjujem.
Ni treba obupati nad domačo volno, le ne več kupovati slabe._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sama volno za barvanje z rastlinami kupujem od kmeta, za katerega vem, da skrbi za kakovost volne. Ker jo še previjam in perem, se dodatno očisti smeti, pa tudi ročno jih odstranjujem.
Ni treba obupati nad domačo volno, le ne več kupovati slabe._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Pozdravljeni
Letos je ogromno tulipanov.
Fourberry
Tole je Tajanina mešanica solat. Jem jo od Velike noči. Posejano v dveh velikih koritih. 3x sem jo imela za kosilo in to kar konkretno skledo.
To je pa mladina pri meni v utici. Nevem čigava je. Očitno pa je, da ni mogla imeti mladičkov doma.
So štirje mladički. Kaj so, nevem.
Pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Letos je ogromno tulipanov.
Fourberry
Tole je Tajanina mešanica solat. Jem jo od Velike noči. Posejano v dveh velikih koritih. 3x sem jo imela za kosilo in to kar konkretno skledo.
To je pa mladina pri meni v utici. Nevem čigava je. Očitno pa je, da ni mogla imeti mladičkov doma.
So štirje mladički. Kaj so, nevem.
Pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...