Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2021

Odgovori
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

ferdo36 je napisal/a:
Pri nas je sedaj dokončno! Borovnic ne bo! Pozeba je 100%! Načrtovanih je bilo
vsaj 15 ton. Sedaj iščemo premostitveno posojilo. Upamo na prihodnje leto.
Tako je to v kmetijstvu. Upaš na super letino, ki pa jo morda nikoli ne dočakaš!

Je bil za to kriv sneg po tleh? kako bi se ga dalo odstraniti tisti večer? pri meni -6 pa se pobirajo. brsti pa intenzivno rdeče barve. kaj več od tega pa verjetno ne bi zdržale._________________NM
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ferdo36, to pa je tragedija!_________________Lp, Živa
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

bil sem pri kolegu, kjer so koščičarji vsi pomrznili, razen ene češnje, katera je sedaj začela cvetet. Nobeden ne ve katera sorta je, kupil jo je na sejmu, kjer mu je možakar dal pozno sorto češnje. Katere tako pozno cvetoče sorte bi to lahko bile?
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Mi bomo tudi imeli češnje in češplje najverjetneje (je videti kar nekaj brenčeče aviacije okrog), pa jablane in hruške so se tudi sedaj odločile cvetet.

Imamo malo posebno loakcijo... zaenkrat totalka ni diagnosticirana, je pa redno slana zadnjih nekaj juter.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

laksikon je napisal/a:
bil sem pri kolegu, kjer so koščičarji vsi pomrznili, razen ene češnje, katera je sedaj začela cvetet. Nobeden ne ve katera sorta je, kupil jo je na sejmu, kjer mu je možakar dal pozno sorto češnje. Katere tako pozno cvetoče sorte bi to lahko bile?

Pri meni je začela cveteti Regina, ki je pozna sorta._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Letošnja pozeba mi je odnesla del ene šisandre - kaže, da je nekaj hitrejša, zgodnejša od sestrice, ki je prezimila brez poškod. Odpisal sem ves pridelek "Junijske lepotice" (sploh ni zacvetela), medtem ko je nekaj kasnejša "Viljamovka" po pozebi zacvetela na polno. Jablane za časa pozebe še niso bile v cvetu, kaže, da poškodb na njih ne bo. Tudi mandelj je, kot kaže, letošnjo pozebo zamudil - in meni je tako čisto v redu.
O trtah in... si še nisem uspel ustvariti mnenja...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Vilijamovka je tudi pri nas OK.

Trte in celo tisti orehi, ki se sicer ne opredeljujejo kot pozni, pa letos vse a la Adi Smolar.

https://www.youtube.com/watch?v=xR2Tox7Fe00
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Bomo videli kaj bo. Se bojim, kaj bo na račun letošnje pozebe zapisal babaco...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

V mojem koncu jo je dvoriščno sadje dobro odneslo, ker je bilo "le" okoli -4/-5.
Na odprtem pa je bila stopinja do dve manj ... tam je pa večina uničenega.
Tudi zeleni popki na jablanah niso zdržali. Zdaj se cvetovi odpirajo, ampak so mrtvi.
Plodove bom verjetno na prste štel ...
Zanimivo, najbolj optimistično izgledajo cvetovi na nacepljenih vejah Kanzi ( Nicoter ).

Pa na Čačanski lepotici se odpirajo zapozneli popki. Mirda bo več sliv kot jabolk.

Najbolj opazno je skurilo naši in pa ( zanimivo ?! ) poganjke ter cvetove/cvetne popke zimske dekanke.

Jagodičevje vse OK !
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tukajle okrog nas jablane in hruške ter pozne češnje veselo in obilno cvetijo. Res pa ni bilo tako hudo mrzlo, kot v Borovnici in okolici. S kiviji in kakiji je druga pesem, a to itak ni sadje, ki bi naravno sodilo v to okolico. Čeprav tudi figa ne, a jo bo izgleda odnesla brez posledic. Preživel je tudi rožmarin, popolnoma nezaščiten.
Odgovori