Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čebelji med
-
- Site Admin
Čebelji med
(Prenos iz arhiva)
sem kupil lipov med pred leti v Mercatorju, že takrat skoraj 15€ ko je še vse drugo bilo po 8-11€, proizvajalec slovenski čebelar in ne neka XY firma, pa se mi ni zdelo da bi imel kakšen poseben okus. Čebelar mi je pojasnil da "letos je pač tako" da je lipov med brez nekega značilnega okusa, je pa še vedno lipov.____________________
javrgar je napisal/a: |
ali se dobi kje regratov med ? Pravi, od čebel, ne tisti "600g cvetov, 600g sladkorja,...". Ali to sploh obstaja ? Ali pa kakšni drugi, neobičajni medovi neobičajnega okusa. Trenutno imam kostanjevega (rahlo grenak) in ajdovega (smrdi po štali). |
javrgar: vprašaj katerega od bližnjih čebelarjev, ki imajo panje sredi cvetočega regrata, če že lahko kaj iztočijo (ne vem, sem popolnoma neuka glede čebelarstva). V času regrata najbrž le-ta prevlada v medu. Pa hitro, ker je že v zatonu in bodo prevladali drugi okusi.
Drugače pa na jadranskih otokih lahko dobiš tudi žajbljev med, sem in tja tudi pri nas sivkin med.
javrgar je napisal/a: |
ali se dobi kje regratov med ? Pravi, od čebel, ne tisti "600g cvetov, 600g sladkorja,...". Ali to sploh obstaja ? Ali pa kakšni drugi, neobičajni medovi neobičajnega okusa. Trenutno imam kostanjevega (rahlo grenak) in ajdovega (smrdi po štali). |
To je velika redkost, ker težko da boš imel po cvetenju regrada dovolj medu, da bi ga točil, če pa ga pustiš pa je mešan še z vsem drugim kar čebele naberejo._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Regrat cveti v času burnega razvoja čebeljih družin in zato čebele porabijo za sebe tudi 1kg medu dnevno, zato tega medu ne boš dobil. Oglasi se pri kakem
čebelarju, ki ti bo razložil kakšen med ima. Vedi pa, da sortni med zelo težko dobiš, ker paše pri nas niso tako obilne. Če pa mešaš različna točenja, nastane včasih čuden okus pa zato med ni nič slabši._________________Narava vse povrne!
čebelarju, ki ti bo razložil kakšen med ima. Vedi pa, da sortni med zelo težko dobiš, ker paše pri nas niso tako obilne. Če pa mešaš različna točenja, nastane včasih čuden okus pa zato med ni nič slabši._________________Narava vse povrne!