Tajčin vrt
-
Slika mojega zelenjavnega vrta včeraj, 1. 5. 2021.
Levo pod kopreno je čebula, česen, redkvice, korenček, motovilec, špinača in peteršilj. Desno pod kopreno je zelje, cvetača, brokoli, zelena in redkvice. V sredini je še česen, stoletna čebula, vmesni posevek bo paradižnik, paprika, bučke in melancani.
S pomočjo hčere sva včeraj še plele okrasne grede, kjer sva zasejali še enoletne cvetlice zajčke, kozmeje, astre, sončnice, godecije, suhe rože, mrežice, itd.,
Prvič nalagam slike na forum, bi si pa želela, da bi bile objavljene slike in ne povezava, kaj naj naredim?_________________Naj raste
Levo pod kopreno je čebula, česen, redkvice, korenček, motovilec, špinača in peteršilj. Desno pod kopreno je zelje, cvetača, brokoli, zelena in redkvice. V sredini je še česen, stoletna čebula, vmesni posevek bo paradižnik, paprika, bučke in melancani.
S pomočjo hčere sva včeraj še plele okrasne grede, kjer sva zasejali še enoletne cvetlice zajčke, kozmeje, astre, sončnice, godecije, suhe rože, mrežice, itd.,
Prvič nalagam slike na forum, bi si pa želela, da bi bile objavljene slike in ne povezava, kaj naj naredim?_________________Naj raste
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Tajci, tukaj si preberi. Na začetku je malo komplicirano, potem se navadiš.
http://forum.gartlc.si/gartlc-about42.html&highlight=vstavljanje+slik
in tule:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about5449.html&highlight=vstavljanje+slik
http://forum.gartlc.si/gartlc-about42.html&highlight=vstavljanje+slik
in tule:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about5449.html&highlight=vstavljanje+slik
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tajci: na mojalbum.com poišči desno ob sliki vrstico "forum kode" in jo prekopiraj semle. Koda bo potegnila sliko na forum.
Tokrat sem ti to naredila jaz (prvič vidim, da lahko dostopam do menija pri tujih slikah ). Odprla sem sliko, desno od nje se je pokazal meni in ... evo ti ga na!
Uuu, kakšen lep prostor za vrtnarske ideje in užitke!
Tokrat sem ti to naredila jaz (prvič vidim, da lahko dostopam do menija pri tujih slikah ). Odprla sem sliko, desno od nje se je pokazal meni in ... evo ti ga na!
Uuu, kakšen lep prostor za vrtnarske ideje in užitke!
-
Še kakih 25 kvadratnih metrom plevela me čaka na gredah za trajnice. To pride na vrsto v torek. Včeraj sem popoldne pokosila, posadila nizek fižol Berggold, posadila sladki krompir v lončke.
v sredo sem posadila rozasto in modro hortenzijo, kupljene v Lidlu. Upam, da mi bo modro uspelo obdržati modro. Saj v teoriji vse vem, pa vendar.
Moram prekopati še eno trajno gredo na zelenjavnem vrtu, da malo razbijem kepe, precej jih je pa že dež. Včeraj je bilo premokro. Na tej gredi,ki je široka meter in pol, so ob robu hreni, na sredini pa bodo šparglji.
Takole pa zgleda pol metra široka gredica gozdnih jagod v polnem cvetu._________________Naj raste
-
Končno vreme, ne idealno, ampak vsaj tako, da se da kaj postoriti.
Najprej sem pokosila. Odkos sem dala pod jagode. Dobro kažejo, enkrat rodne neimenovane, 6 Irm in gozdne.
Potem smo sadili paradižnike, paprike in melancane, ki sem jih kupila in bučke ter kumare, ki sem jih sejala sama v lončke. Govorim v množini, ker mi je pomagal partner, v jamice je nalival vodo, hčerka pa je medtem polagala nove kartone na stezice, prejšnji je bil že kar zdelan od tega dežja.
Po kosilu je pa partner omagal, s hčerko sva posadili še fižole, ki jih je prinesla iz dobrepoljske doline. Vsakega sem posadila na en kol, niti ne vem, ali ni mogoče kakšen nizki vmes. Posadila sem tudi sorto Klemen, ga sadim že nekaj let in sem zadovoljna, dober za stročje. Za zrnje ga itak ne sejem.
Potem sem pa vozila še odkos od soseda, ga ne rabi, meni pa prav pride. Sem ga položila pod maline, robide in ribeze. Seveda sem prej še opkela._________________Naj raste
Najprej sem pokosila. Odkos sem dala pod jagode. Dobro kažejo, enkrat rodne neimenovane, 6 Irm in gozdne.
Potem smo sadili paradižnike, paprike in melancane, ki sem jih kupila in bučke ter kumare, ki sem jih sejala sama v lončke. Govorim v množini, ker mi je pomagal partner, v jamice je nalival vodo, hčerka pa je medtem polagala nove kartone na stezice, prejšnji je bil že kar zdelan od tega dežja.
Po kosilu je pa partner omagal, s hčerko sva posadili še fižole, ki jih je prinesla iz dobrepoljske doline. Vsakega sem posadila na en kol, niti ne vem, ali ni mogoče kakšen nizki vmes. Posadila sem tudi sorto Klemen, ga sadim že nekaj let in sem zadovoljna, dober za stročje. Za zrnje ga itak ne sejem.
Potem sem pa vozila še odkos od soseda, ga ne rabi, meni pa prav pride. Sem ga položila pod maline, robide in ribeze. Seveda sem prej še opkela._________________Naj raste
-
Novice z mojega vrta. Delala sem lahko samo dopoldne. Najprej mi je pomagal g. Tajči, potem pa hči. Najprej sem pognojila plodovke in kapusnice eno švoh peščico organskih briketov, potem sem razgrnila odkos od sosedov, ki ga je bilo manj, ker so kosili samo okrog hiše. Potem sem prisula krompirček, okopala fižol, zelo slabo je prišel ven, pa sem imela sveže seme od Kalie, ki mi nikoli ni povzročal probleme. Okopala, osula in zastrla sem tudi grah in bob. Potem sem kosila in z mojim odkosom sem zastrla še fižol. Zdaj imam vse zastrto, na tenko, bo treba pogosteje obnavljat.
V jagodnjaku sem populila posamezne plevele, ki so si izborili svetlobo. Jagode so sedaj pa že zelo debele in bele, sedaj pa bojo kmalu. Čakam tudi še edino sibirko.
Kar s kosilnico sem zmulčila gabez in ga dodala k paradižnikom.
S polži nimam težav, kar je popolnoma drugačna slika kot na drugem, ljubljanskem vrtu, za katerega skrbim. Tam so požrli vse naflancane solate, sadike zelja, zdaj čakam kaj bo s kumarami, papriko in bučkami, posajenimi ta teden. Pa da ne pozabim voluharja, ki je v Ljubljani požrl eno tretjino ene vrste od dveh krompirja.
Pol je bil pa dež, sem šla pa noter, sem pa pekla piškote, linške rožice, srčke, kroge.
No zdaj pa neham_________________Naj raste
V jagodnjaku sem populila posamezne plevele, ki so si izborili svetlobo. Jagode so sedaj pa že zelo debele in bele, sedaj pa bojo kmalu. Čakam tudi še edino sibirko.
Kar s kosilnico sem zmulčila gabez in ga dodala k paradižnikom.
S polži nimam težav, kar je popolnoma drugačna slika kot na drugem, ljubljanskem vrtu, za katerega skrbim. Tam so požrli vse naflancane solate, sadike zelja, zdaj čakam kaj bo s kumarami, papriko in bučkami, posajenimi ta teden. Pa da ne pozabim voluharja, ki je v Ljubljani požrl eno tretjino ene vrste od dveh krompirja.
Pol je bil pa dež, sem šla pa noter, sem pa pekla piškote, linške rožice, srčke, kroge.
No zdaj pa neham_________________Naj raste
-
V petek in včeraj sem bila delavna. Pokosila sem, oplela vseh pet gredic plevela, ki rine čez zastirko. Razgrnila sem moj in sosedov odkos. V četrtek sem vse temeljito zalila, da sem lažje pulila. Plevel kar rine ven. Naredila sem oporo za kumare kar z armaturno mrežo.
Ponovno sem sejala visok stročji fižol, tokrat sem izbrala Jeruzalemčana, ker Klemen ni kalil niti v Ljubljani. Upam, da ne bo preveč nitkast.
Gospod Tajči mi je pomagal narediti obod iz lesa visok okrog 15 cm, z materialom, ki je ostal od gradnje, to je plohi. Gredica je sedaj široka 120 cm in dolga točno 8 metrov. Štiri take bojo, ko dokončava. Ena pride na koncu pa prečno. Ta bo za trajno zelenjavo, gor so že šparglji, stoletna čebula, artičoka, ki verjetno ne bo preživela zime. Gor sem posejala tudi okro in fižole, ki jih imam v preizkušanju. Ob robu raste hren.
Včeraj sem šla po volno, štiri velike vreče sem jo pripeljala. Razgrnila sem jo na gredi s plodovkami. Ostalo pa še po drugih gredah, včeraj je bila že tema. Zdaj majo pa lepo postlano, spodaj sveža trava, gor pa volna. Paradižniki majo že lepe bunkice.
Danes bom odrezala prvi brokoli za kosilo._________________Naj raste
Ponovno sem sejala visok stročji fižol, tokrat sem izbrala Jeruzalemčana, ker Klemen ni kalil niti v Ljubljani. Upam, da ne bo preveč nitkast.
Gospod Tajči mi je pomagal narediti obod iz lesa visok okrog 15 cm, z materialom, ki je ostal od gradnje, to je plohi. Gredica je sedaj široka 120 cm in dolga točno 8 metrov. Štiri take bojo, ko dokončava. Ena pride na koncu pa prečno. Ta bo za trajno zelenjavo, gor so že šparglji, stoletna čebula, artičoka, ki verjetno ne bo preživela zime. Gor sem posejala tudi okro in fižole, ki jih imam v preizkušanju. Ob robu raste hren.
Včeraj sem šla po volno, štiri velike vreče sem jo pripeljala. Razgrnila sem jo na gredi s plodovkami. Ostalo pa še po drugih gredah, včeraj je bila že tema. Zdaj majo pa lepo postlano, spodaj sveža trava, gor pa volna. Paradižniki majo že lepe bunkice.
Danes bom odrezala prvi brokoli za kosilo._________________Naj raste
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
tajci je napisal/a: |
Ponovno sem sejala visok stročji fižol, tokrat sem izbrala Jeruzalemčana, ker Klemen ni kalil niti v Ljubljani. Upam, da ne bo preveč nitkast. |
Ne boj se, jeruzalemčan ni nikoli nitkast, je pa pozen, računaj na to. Sama, odkar je v ponudbi, raje sadim Barianca, ker je dosti bolj zgoden in mislim,da tudi na sušo bolj odporen .