Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2021
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Hvala!
Mfranc, po moje bodo zdaj hitreje zoreli, saj ni prevroče in tudi premrzlo ne. Le pred plesnijo jih bo treba obvarovati.
Tajci in Dašabina, za solate prav pride, če so različnih barv, za omake je pa vseeno. Kako pa, da imaš samo rdeče, Dašabina?
Si me pa nasmejala, brbr.
AB, ti imaš pa sigurno bogato obložene sadike.
Mfranc, po moje bodo zdaj hitreje zoreli, saj ni prevroče in tudi premrzlo ne. Le pred plesnijo jih bo treba obvarovati.
Tajci in Dašabina, za solate prav pride, če so različnih barv, za omake je pa vseeno. Kako pa, da imaš samo rdeče, Dašabina?
brbr je napisal/a: |
No, [b]Plamenka[/b], končno... Sem že mislila, da si paradižnike nehala gojiti |
Si me pa nasmejala, brbr.
AB, ti imaš pa sigurno bogato obložene sadike.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Pred 14 dnevi sem hvalil sorto Nimbus F1, da je rodna in ima lepo rast.
No, ampak zdaj pa vidim, da mi na prostem plodovi pokajo, pa tudi okus je sila (pod)povprečen.
Takole pa rastejo pelati: spredaj ena lepo obložena sadika San Marzano Lungo 2, zadaj Flaschentomaten, ki je letos začel zoreti med prvimi ...
-------
No, ampak zdaj pa vidim, da mi na prostem plodovi pokajo, pa tudi okus je sila (pod)povprečen.
Takole pa rastejo pelati: spredaj ena lepo obložena sadika San Marzano Lungo 2, zadaj Flaschentomaten, ki je letos začel zoreti med prvimi ...
-------
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
mfranc: pri mleti slami, kakršno so pričeli na veliko prodajati letos, plevela NI! Vsaj v tisti ne, ki sem jo jaz kupila, v 3 različnih prodajalnah. Edina sitnost je, da vedno, ko grem med paradižnike, na natikačih privlečem s seboj drobce slame na asfalt in zunanje stopnišče. Pri miskantu je tega manj.
Pravzaprav sem vprašal malo na zalogo . Trenutno, do kakšne spremembe pri vzgoji še kakšnih kultur, pa ne pride v poštev. Pod strehco, pri paradižnikih sem lani uporabil miskant, pa je bilo zalivanje s z vodo premalo, da bi miskant vsaj malo razpadel. Lanskega sem letos uporabil za zastiranje solate, pa mi kosi vse razkopljejo. Za drugo leto imam za solatni gredi novo idejo; bom pa kljub temu vprašal: Se da solato zastreti s slamo, pa da v vlagi ne začne gniti. Pri debelejšem sloju, pri tankem je nevarnost, da plevel veselo prikuka ven?_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 07 Avg 2021 21:55; skupaj popravljeno 1 krat