Tajčin vrt

Odgovori
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Ta vikend pa bolj ležerno. Samo pobiranje zelenjave in kuhanje mezge. Ja, toliko paradižnika je, da kuham celo mezgo, 4 pollitske kozarčke. Tako pakiranje mi najbolj prav pride za naprej. Prejšnji torek sem sejala Canasto, špinačo, motovilec, grah im eno mešanico radičev. Vse je že vsklilo, razen motovilca. Canasta celo v 4 dneh, kar verjeti nisem mogla. Seveda bom setve do zime še ponavljala. Rdeča pesa je ogromna, enkrat sem jo že pulila, tavelike. Zdaj bo pa za spraznit gredo. Kaj sejete za rdečo peso? Sadike kapusnic sajene zadnji mesec dobro napredujejo. Samo letos je bolh, da je joj. Sem špricala že nekajkrat z Neem oljem, pa pomaga samo momentalno. Čebula in jesenski česen so populjeni, čaka me še čiščenje. Spomladi sajen česen je še na gredi, še ne kaže znakov zorenja, le kaj misli._________________Naj raste
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pohvalno, Tajci. up Solate in radič zadnje čase bolj malo sejem. Malo sem se razvadila, ker imam blizu do Gašperlina in mimogrede kupim par sadik. Moja pesa je še bolj majhna, čeprav sem ji kar zalivala. Če bi jo izpulila, bi na njeno mesto najbrž posadila solato ali radič.
tajci

Zjutraj, pred Paradajzomanijo sem vse obilno zalila po enem tednu. Popoldne, ko sva prišla domov, sem se posvetila paradižnikoma v loncu. Porezala vse, kar je kazilo izgled. Posadila sva povešavi macesen in okrasno češnjo, ki sta že nekaj časa čakala v loncih, pa prostor še ni bil pripravljen. Populila sem rdečo peso in na njeno mesto presadila nekaj endivij, ki so se gužvale. Prehitro je bila noč._________________Naj raste
tajci

Pozdrav, od zadnjega poročila veliko novega.
Zalito zdaj je, ne bom več trepetala, ali bo jo rastline trpele sušo in vročino. Včeraj sem spet kosila. Pobiram še paradižnike, papriko, melancane, bučke in kumare. Celo fižola je sedaj zadosti. Paradižnika je pa čist preveč. Juhu.
Dvakrat smo jedli Canasto, ki jo je bilo treba prepuliti. Je že prav lepa. Pospravila sem buče Hokaido. Grah sejan v začetku julija je visok kakšnih 15 cm, cveti. Bom videla, če bo kaj omembe vrednega.
Peteršilj je po nekaj letih odlično kalil, je lepo košat. Sem imela domače seme.
Precej je tudi malin. Posajene so bile jeseni. Dobro pognojene, so tudi debele. Tako, da sem navdušena. Robide pa drugo leto. Jagode Irma so pa tudi prav zaživele zdaj, ko je malo zmernejše.
Tako, končam, da ne bom predolga._________________Naj raste
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Vesela sem, da ti vse lepo raste in rodi. Moje izkušnje s poznim sejanjem graha so slabe.
Bom spremljala, kaj bo tvoj grah naredil, upam na lepo jesen in dober pridelek.

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepo ti vse uspeva! Bravo!
tajci

Pozdrav
Najprej o grahu, bilo ga je skoraj pol kile v 6 redko posejanih vrsticah, pa še se najde kakšen strok, tako, da ni bilo čisto slabo. Druga runda zelja in kompanija mi tudi dela, nekaj smo že pojedli, pa bo še. Kolerabe in črne redkve so ogromne. Prejšnjo soboto smo s hčerko posadile čebulček in česen, posejale še eno rundo Canaste, Bistre, motovilca Žličarja, špinače, da bo za spomladi. Še vedno jemo tudi Canasto sejano julija. Julijska setev motovilca gre k koncu, mu sledijo kasnejše setve. Počasi pospravljam pridelke, danes pride na vrsto zelena. Gomoljna in stebelna. Za v juho bom pustila kar večje kose, za enolončnice in podobno pa kockice in v zamrzovalnik.
Po dolgotrajnem iskanju sem našla vrtnico Crimsom Glory climber, ki sem jo iskala. Pa sem zraven vzela še Polko, ki je tudi klimber. Cveti oranžno in tudi diši. Družbo že delajo PLAMENKINI Camelot, ki mi jo je prinesla na srečanje. Posajene so ob terasi. Upam na malo sence, dosti vonja in ogromno cvetja. Zdaj moram pa "naumiti", kaj bi posadila v vznožje teh vrtnic, da ne bo gola zemlja. Posajeni so nageljčki, dresen in sivke od PLAMENKE, mogoče bi dala še kakšno pokrovno vrtnico. Greda je dolga 5,5m in široka 1m. Na novo je posajeno tudi nekaj spomladanskih čebulic._________________Naj raste
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Lepo Smile!_________________sonček je in .....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

tajči: se splača tvegati, a ne?
Letos sta bila september in oktober ugodno dokaj suha in jesenski pridelki solidni. Če pa oba meseca dežuje, je bolj klavrno.
tajci

Včeraj sem bila pri Tinkotu. Šla sem po sadiko marona, odnesla sem pa še asimine, češnjo, slivo, kivi, šisandro. In pa veliko znanja. Kar se tiče sadjarstva, sem še precej nebogljena. Poleg tega, da je prijeten sogovornik, je zelo aktiven. Kaj vse počne. No v glavnem, vse je posajeno, sem mogla kar malo pomisliti, kam vse dati. No bo pa kakšna rožica manj. Nič hudega, sam da raste._________________Naj raste
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”