Sončnice - semena, olje
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Sončnice se zlagoma sušijo. Nimam take kapacitete sušilnice, da bi lahko vse naenkrat, pa zato traja nekaj dni. V vmesnem času so v hiši na rjuhah, torej suho - toplo -absorbirajoče.
Zraven je, kot se vidi na fotkah, nekaj koruze, ker je bila to prejšnja runda v kombajnu, nekaj je tudi semen trave. Za ptice to ni nek problem, kvečjemu bonus, če pa bomo stiskali, tisti del seveda očistimo.
Prek vikenda bom po moje znal povedati, kakšna je kilaža po sušenju. Hvala vsem za povpraševanje Nazadnje urejal/a crtj 22 Okt 2021 10:31; skupaj popravljeno 1 krat
Zraven je, kot se vidi na fotkah, nekaj koruze, ker je bila to prejšnja runda v kombajnu, nekaj je tudi semen trave. Za ptice to ni nek problem, kvečjemu bonus, če pa bomo stiskali, tisti del seveda očistimo.
Prek vikenda bom po moje znal povedati, kakšna je kilaža po sušenju. Hvala vsem za povpraševanje Nazadnje urejal/a crtj 22 Okt 2021 10:31; skupaj popravljeno 1 krat
- crtj
- Site Admin
mravlja je napisal/a: |
Lep pridelek. Kolikšno površino si imel posejano? |
Nekih 40 arov na zelo ležeren način, gre za površino, ki ima malo posebno lego glede osončenosti in pritiska drugih rastlin, tako da sem pričakoval komaj kaj in bil prijetno presenečen.
Ekstra bonus presenečenja je bil zraven še zato, ker je kombajn delal z nastavkom za koruzo, ne za sončnice - ker tega skoraj nihče več nima ali pa se mu ga ne da šraufat gor samo zaradi mojih potreb (sončnice sploh niso pogoste). Vnaprej sva se pogovarjala z operaterjem, da bo zaradi tega precej kala, pa je še vedno na koncu prišlo kar precej robe.
- crtj
- Site Admin
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica